Praktiski ieteikumi tiem, kuri vēlas Londonā godināt mūžībā aizgājušo Anglijas karalieni

Visā pasaulē cilvēki sēro par Anglijas karalieni Elizabeti II. Daudzi plāno izrādīt cieņu Viņas Majestātei, un doties uz Londonu personīgi lai atvadītos no leģendas. “Euronews” ir apkopojis ieteikumus, kas jāņem vērā, dodoties šajā laikā uz Londonu.

Vislielākā cilvēku plūsma, domājam, būs ap Bekingemas pili un citām karaliskajām rezidencēm, lai apliecinātu cieņu Elizabetei II. Pūlis var apdraudēt sabiedrisko drošību, tādēļ tiek lūgts ievērot visus likumsargu un apsardzes norādījumus.

Bēres notiks 19. septembrī. Plānots, ka karalienes zārks tiks nogādāts Londonā no Bekingemas pils uz Vestminsteras zāli. Plānots, ka zāle būs atvērta 23 stundas diennaktī, taču jau tagad paredzams, ka būs gaidāmas garas rindas, lai atvadītos no karalienes.

Kā nokļūt Vestminsteras zālē? Ar metro no Vestminsteras stacijas līdz “St. James Park” vai “Embankment”. Tālāk ir piecu minūšu gājiens kājām.

Bēres notiks Vestminsteres abatijā. Tā ir milzīga baznīca, kas atrodas netālu no Vestminsteras metro stacijas. Bēres nebūs pieejamas plašai sabiedrībai, taču plānots, ka būs TV tiešraides. Jāatgādina, ka Princeses Diānas bēres 1997. gadā ir visu laiku skatītākais televīzijas tiešraides pasākums.

Pēc bēru dievkalpojuma Vestminsteras abatijā zārks tiks vests uz Velingtona arku netālu no Haidparka. Bēru gājienā piedalīsies karaliskās ģimenes locekļi un karavīri. Lai savām acīm redzētu gājienu, labākais ieteikums ir doties uz “Mall” – lielo avēniju, kas stiepjas līdz Bekingemas pilij. Tuvākās metro stacijas – “Hyde Park Corner”, “Charing Cross”, “St James Park” un “Green Park”. Visdrīzāk ļaužu pūļi tur būs jau no paša rītā, tādēļ, lai redzētu gājienu, vieta jāieņem ļoti agri no rīta vai pat naktī.

Ja sēru laikā dodaties uz Londonu un plānojat apmeklēt citus pasākumus, pārliecinieties, vai tie nav atcelti. Daudzus pasākumus plāno atcelt, tāpat, iespējams, būs slēgti arī veikali.

Zīmīgi, ka daudz transporta kompāniju arodbiedrības sēru laikā bija ieplānojušas streikus, taču tie, godinot Elizabeti II, nu ir atcelti, tā kā nav plānoti kādi satiksmes traucējumi. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.63730288sec.