Portugāli apceļot var pa lēto - bet kā vēl lētāk?

Portugāle ir izslavēta kā viens no vislētākajiem Eiropas galamērķiem. Lai gan pēdējā laikā cenas ir augušas, joprojām ir iespēja valsti apceļot lēti.

Visus Portugāles parkus un dabas rezervātus var apmeklēt par brīvu, līdzīgi kā dažādas dabas takas. Pietiek paķert bica (espresso) un pastel de nata (olu krēma kūciņu), kas izmaksās vien dažus eiro - un dodies baudīt dabu. Turklāt ir dažādi bezmaksas muzeji un lētas atrakcijas, kur var izbaudīt gan viduslaiku arhitektūru, gan mūsdienu mākslu. Lūk, daži padomi, kā vēl lētāk apceļot valsti.

Izvēlēties lētu veidu, kā tikt līdz Portugālei

Portugālē ir trīs starptautiskās lidostas - Lisabonā, Portu un Faru. Ieteicams pārbaudīt aviobiļešu cenas, pirms izlidot. Ir arī lēti veidi, kā ceļot uz Portugāli līdz ar braucienu vilcienā uz Spāniju - proti, uz Madridi un pat Seviļu.

Braukt no lidostas ar sabiedrisko transportu

Ierodoties Lisabonā, Portu vai Faru, vēlams sākt braucienu ar lētu taksometru, autobusu vai metro. Ērta metro kustība no lidostas uz pilsētas centru ir Lisabonā (sarkanā līnija) un Portu (violetā E līnija). No Faru lidostas toties ir autobuss uz pilsētas centru, kā arī Albufeiru un Lagosu.

Nebraukt ar mašīnu, bet gan ar vilcienu vai autobusu

Portugāles dzelzceļa līnijas savieno Lisabonu ar attālākām valsts pilsētām, tostarp Portu un Lagosu. Vilciens no Lisabonas uz Lagosu (aptuveni četru stundu brauciens) maksā ap 25 EUR, un līdzīgi arī autobuss.

Apmeklēt Portugāli no oktobra līdz aprīlim

Dodoties uz Portugāli nesezonā, iespējams ietaupīt pat 25% no sezonas cenām. Vēl vairāk var ietaupīt, dodoties no novembra līdz februārim - tad par naktsmītni var ietaupīt pat 50%.

Vairāk ēst pusdienlaikā

Daudzi Portugāles restorāni piedāvā lētas maltītes. Noteikti jautājiet, vai ir menu do dia (ēdienkarte ar nemainīgām cenām) vai prato do dia (dienas piedāvājums). Pat izsmalcinātāki restorāni mēdz piedāvāt lētākas maltītes. Vakarā toties lēti būtu doties piknikā pie dabas vērot saulrietu ar maizi, sieru, olīvām un vīnu ceļasomā.

Apsvērt iespēju nakšņot hostelī

Portugālē ir vairāki stilīgākie hosteļi Europā, no kuriem daļa ir iekārtoti vēsturiskās celtnēs ar jumta terasēm, mākslinieciski veidotiem bāriem un baseiniem. Maksā tas, sākot no 22 EUR par nakti.

Koncentrēties lētākiem galamērķiem

Ir iespēja pārnaksņot Lisabonas un Porto pilsētu apkaimēs ārpus centriem par lētāku naudu. Tāpat ir pieejami dažādi muzeji, skaistas dabas ainavas un takas, kas maksā vai nu nedaudz, vai nu neko.

Vakariņot tasca, adega un citās ēstuvēs

Lēti un kārtīgi iespējams paēst tascā, senākā ēdnīcā ar Portugāles gaisotni, dabonot rokā izdevīgus dienas piedāvājumus, kuri citreiz nav ierakstīti ēdienkartē. Ir arī adegas, kuras parasti ir dekorētas ar vīna mucām un kur var salīdzinošu lēti paēst.

Kļūt par piknika speciālistu

Portugālē ir pieejami vairāki tirgi jeb mercados, kur var atrast sieru, maizes izstrādājumus un citus gardumus. Kur nav tuvumā tirgu, ir pieejami lielveikali. Abos var iepirkties par ļoti izdevīgām cenām un pēc tam doties baudīt pasakainus skatus, kuru valstī netrūkst.

Ieplānot ceļojumā bezmaksas un lētus galamērķus

Ir pieejamas vairākas skaistas vietas Portugālē, kas nemaksā neko vai maz, tostarp baznīcas, parkus un miradouros (skatu laukumus). Turpat vietējā bārā var iemalkot salīdzinoši letākus alkoholiskos dzērienus.

Pasūtīt mājas vīnu

Portugālē ir lieliski un lēti mājas vīni (vinho da casa), kurus nesteidzīgi var nobaudīt vietējās ēstuvēs. Ģimenes ēstuvēs viena glāze maksā tikpat daudz, cik pudele ūdens.

Doties pastaigās

Valstī ir ļoti daudz pasakainu dabas taku, pa kuram pastaigāties un baudīt gaisotni, tostarp Rota Vincentina, kur var doties pa pludmalēm un piejūras klintīm. Turklāt ir iespēja apskatīt viduslaiku drupas un ciemus ar akmens celtnēm - tas viss Peneda-Gerês nacionālajā parkā Portugāles ziemeļaustrumos.

Izdevumi dienai

Hostelis: €22-35

Parasts viesnīcas numuriņš diviem: €50-80

Apartamenti (tostarp "Airbnb"): no €80

Metro biļete: €1.50

Meia de leite (café latte): €2-3

Bifana (sviestmaize ar cūkgaļu): €3-5

Vakariņas diviem: no €30

Alus bārā: €2-4,50

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41533303sec.