Lielbritānijā dienvidu punktā viszemāk esošā ēka ir... tualete

Saliņu arhipelāgs - Minčē salas - atrodas Lamanša šaurumā netālu no Džērsijas. Tikai viena no šīm salām ir ar vēl saglabājušos civilizācijas pazīmi, proti, Metrē sala.

Salas pašlaik pieder Lielbritānijai. Tūkstošiem gadu Minčē salas bija britu, franču un normaņu iekarojumu objekts. Šeit pirmie kari datēti ar mūsu ēras 955. gadu. Tomēr visas salās atrodamās ēkas uzbūvētas vien kopš 19. gadsimta. 1360. gadā salas nokļuva Anglijas īpašumā, kad valsts karalis bija Edvards III. Tad salas pārgāja franču klosteru pārvaldībā, līdz Anglijas karalis Henrijs V atkaroja salas atpakaļ. Gadu gaitā salu mazapdzīvotības un grūtās pieejamības dēļ tās iecienījuši un tās tuvumā kuģiem virsū brukuši pirāti. Kad 1945. gada 9. maijā Eiropā beidzās Otrais pasaules karš, britiem no turienes padzenot nacistu karaspēku, tie paši nacisti šais salās palika iesprostoti vairākas nedēļas. Iebrucēji nezināja, ka Eiropā Otrais pasaules karš ir cauri. Līdz pat 1953. gadam salas bija Francijas un Lielbritānijas strīdu objekts. Tad Starptautiskā Tiesa lēma salas piešķirt Lielbritānijai.

Salas gadu gadiem iecienījuši austeru ķērāji. Joprojām šeit var redzēt senus uzrakstus kā "Stāt! Putni ligzdo!" un "Stāt! Kaijas ligzdo!"

Visintriģērojošākā Minčē salās noteikti ir viena lieta. Civilizētākajā salā, respektīvi, Metrē, ir Lielbritānijas zemākais dienvidu punkts. Tā ir publiskā tualete. Uz tualetes pat ir rakstīts - izmantojiet tualeti uzmanīgi, jo tuvākā ir Džērsijā 18 kilometru attālumā un Čosijā 16 kilometru attālumā.

Ja aizrauj šāds avantūristisks ceļojums, kāpēc gan neizmēģināt turp aizdoties (ja rodas iespēja)?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4391439sec.