Aptauja: Vidusjūras kūrorti būs par karstu atpūtai

Daudzi briti domā, ka ceļotāju iecienītās Vidusjūras piekrastes valstis, proti, Spānija, Grieķija un Turcija, būs par karstu vasaras atvaļinājumiem, ņemot vērā klimata pārmaiņu radīto gaisa temperatūras pieagumu, liecina Lielbritānijas ceļojumu apdrošinātāja "InsureandGo" veiktā aptauja.

2000 Lielbritānijas iedzīvotāju aptaujā 71% respondents norādījis uz šādu iespējamību. Sevišķi ceļotāji uztraucas par Spāniju (65% no respondentiem) un Grieķiju (59% no respondentiem).

Turklāt ceļotāji aptaujā norādījuši, ka 2027. gadā noteikti izvairītos doties atpūsties uz Turciju (55% no respondentiem) un Kipru (51% no respondentiem). Interesanti, ka šādu karstuma risku vien 4% respondentu paredz Skandināvijā un Šveicē, savukārt 5% - Nīderlandē.

Šogad bijusi vidēji karstākā vasara Eiropas vēsturē. Šāds vidējais rādītājs ir augstāks par 0,4 grādiem pēc Celsija skalas, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad arī bija togad karstākā vasara Eiropas vēsturē. 2021. gadā Sicīlijā bija reģistrēta gaisa temperatūra, tas ir, 48,8 grādi pēc Celsija skalas. Kā teic uzņēmuma "Met Office" meteorologs, profesors Pīters Skots - risks ik vasaru piedzīvot reti augstas temperatūras ir augsts.

Arī tūrisma nozares speciālisti prāto risinājumus šādam sarežģījumam, bet uzskata, ka atpūtas ceļojumi kā tādi nekur nepazudīs. "InsureandGo" izpilddirektors Kriss Rolands apsver, ka nākotnē, visticamāk, nāksies pārorientēties uz vēsākiem galamērķiem, kā arī Ziemassvētku un Lieldienu brīvdienām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19637394sec.