Dīvainākie lidostu drošības dienestu atradumi

Kaut gan šķiet, ka pieredzējušos lidostu drošības dienestu darbiniekus vairs nevar pārsteigt ne kontrabandisti, ne parastie pasažieri, dažkārt tomēr viņiem nākas saskarties ar patiesi dīvainiem atradumiem – no indīgām čūskām un tarantuliem rokas bagāžā līdz tualetes papīra turētājam ieroča formā un maisam ar aļņa izkārnījumiem.

Pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem Amerikas Savienotājās valstīs lidostās visā pasaulē tika ieviesti daudz stingrāki drošības noteikumi, tos vēl vairāk pastiprināja pēc 2016. gada “Islāma valsts” kaujinieku uzbrukuma Briseles lidostā.

Tomēr cilvēki joprojām mēģina lidmašīnās ienest gluži neiedomājamas un nelikumīgas lietas. Saskarsme ar šādiem pasažieriem ir lidostu drošības dienestu darbinieku ikdiena, no viņu profesionalitātes un uzmanības atkarīgs pat tas, vai narkotiskas vielas nokļūs līdz melnajam tirgum.

“El Dorado” starptautiskā lidosta Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā un Horhe Čavesa vārdā nosauktā lidosta Peru galvaspilsētā Limā ir divas no Latīņamerikas noslogotākajām lidostām. Viens no iemesliem – Kolumbija un Peru ir lielākās kokaīna ražotājvalstis, tāpēc lidostu drošības komandas strādā 24 stundas diennaktī, lai izjauktu noziedznieku plānus.

Neskatoties uz to, narkomafijas dara visu iespējamo, lai viņu produkcija nonāktu tirgū. “National Geographic” piedāvā ieskatu Limas un Bogotas lidostu ikdienā raidījumā “Lidostas drošības dienests: augstākā klase” 19. oktobrī. Gaidot raidījumu, “National Geographic” piedāvā iepazīties ar neiedomājamiem dažādu lidostu drošības dienestu atradumiem!

Čūskas un citi rāpuļi lidmašīnā – gluži kā šausmu filmā

Diez vai visi pasažieri, kas mēģina savā rokas bagāžā uz lidmašīnas borta ienest rāpuļus, ir redzējuši šausmu filmu “Čūskas lidojumā”. Taču lidostu drošības darbiniekiem pietiekami bieži nākas saskarties ar tiem, kas mēģina īstenot līdzīgu scenāriju dzīvē.

Piemēram, 2019. gadā Ņūarkas starptautiskā ASV lidostā drošībsargi kāda vīrieša bagāžā atrada 38 centimetru garu gredzenveidīgu čūsku. Tikmēr Argentīnā kāds vīrietis gāja uz visu banku, cenšoties ienest lidmašīnā 250 indīgas čūskas. Izrādījās, ka viņa mērķis bija pārdot tās Spānijas tirgū. Par laimi, viņu plāniem nebija lemts īstenoties, tāpat kā kādam pasažierim Maiami lidostā, kurš tika pieķerts, mēģinot aizlidot kopā ar septiņām indīgām čūskām.

Amsterdamas Šipholas lidostas drošības darbinieki no kāda vācu pāra konfiscēja somu, kurā bija paslēpti 200 dzīvi tarantuli jeb putnu zirnekļi, kurus viņi mēģināja ievest Eiropā no Latīņamerikas. Jāpiebilst, ka šis pāris bija pieķerts līdzīgā situācijā Peru, toreiz zirnekļi bija ielikti kastītēs un paslēpti starp drēbēm viņu koferos. Visi kukaiņi, protams, tika konfiscēti, bet pārkāpējiem tika izvirzīta apsūdzība.

Jāpiemin, ka dažādās pasaules malās cilvēki tikuši pieķerti, mēģinot ievest citā valstī dzīvas eksotiskas zivis un putnus, zirnekļus, krokodilu mazuļus un citas radības.

Šajā sarakstā ir pat parastais mājas kaķis, kuru reiz atrada, iepakotu kopā ar drēbēm. Pensilvānijas lidostas drošībsargi no pasažiera kofera izņēma sešus mēnešus vecu kaķeni vārdā Slima. Viņas saimniekiem, kas abi ir 21 gadu jauni, izvirzītas apsūdzības par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvnieku, bet Slima nonāca vietējā patversmē.

Rekvizīts no šausmu filmas un smakojošā dāvana politiķiem

2016. gadā Atlantas lidostas drošības darbinieki un garāmejoši pasažieri pieredzēja ko pavisam neierastu. Kopā ar citu bagāžu, drošības pārbaudi izgāja šaušalīgs rekvizīts no kulta šausmu filmas “Motorzāģa slaktiņš Teksasā 2” – ļoti reālistiska izskata cilvēka līķis.

Lai gan šā rekvizīta izskats nebija visai patīkams, pēc veiksmīgi izietas drošības pārbaudes līķis vārdā Nabins varēja turpināt ceļu. Foto pieejams šeit.

Taču Nabins nebija vienīgais nepatīkamais ceļa biedrs. 2019. gadā kāds vīrietis tika pieķerts, kurš savā rokas bagāžā veda maisu ar aļņa izkārnījumiem. Izrādījās, ka šādu savdabīgu dāvanu viņš gribēja aizvest politiķiem, tā protestējot pret viņu politiskajām darbībām. Dīvainākais šajā stāstā ir tas, ka tādas lietas kā aļņu izkārnījumi nav aizliegts pārvadāt lidmašīnā un vīrietis drīkstēja turpināt ceļu ar savu smakojošo kravu, taču diez vai citiem pasažieriem lidojums bija patīkams.

Rotaļu granāta ar marihuānu un lūpukrāsā paslēpts nazis

Lidmašīnās, protams, ir aizliegts ienest ieročus, tas attiecas arī uz spēļu un cita veida priekšmetiem, kas līdzinās īstiem ieročiem. Piemēram, Ņūarkas lidostas drošības darbinieki konfiscēja tualetes papīra turētāju ieroča formā, ko kāds pasažieris bija ielicis savā rokas bagāžā. Arī pistoles formas vīna turētājs, kas bija līdzi pasažierim Sakramento starptautiskajā lidostā Kalifornijā, tika konfiscēts.

Savukārt, kāda cita pasažiere mēģinājusi aizlidot ar lūpukrāsu, kurā bija paslēpts neliels nazis. Vēl viena sieviete 2021. gadā neizgāja drošības pārbaudi Atlantiksitijas lidostā, jo gribēja aizvest līdzi dezodoranta rullītī paslēptu munīciju – lodes.

Arī rožu pušķis kāda pasažiera rokās Teksasas lidostā izrādījās nevis romantikas izpausme, bet gan mēģinājums ienest lidmašīnā paslēptu nazi. Starp citu, naži ir biežāk slēptie priekšmeti, kurus pasažieri mēģina ielikt visneiedomājamākajās lietās, piemēram, reliģiskajos krustos vai matu sukā.

Jāatzīmē, ka ir arī tādi pasažieri, kas mēģina pārkāpt vairākus noteikumus vienlaikus. 2012. gadā pasažieris Denveras starptautiskajā lidostā ASV bija pieķerts ar viltus granātu, kas piedevām bija pildīta ar marihuānu.

Lai gan tas bija tikai rekvizīts, visi priekšmeti, kas līdzinās granātai vai citai sprāgstvielai, tiek uzskatīti par īstiem, kamēr eksperti nav pierādījuši pretējo. Jāpiebilst, ka papildu pārbaudes bieži noved pie lidojumu vai bagāžas aizkavēšanās. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21589708sec.