No Lisabonas līdz Tallinai – top pasaules pilsētas attālinātajam darbam

Portugāles galvaspilsētu Lisabonu, Čhīanmai Taizemē un Medeljinu Kolumbijā pasaulē vadošā attālinātas darbinieku nolīgšanas platforma Deel novērtējusi kā attālinātajam darbam visdraudzīgākās pilsētas pasaulē. Topa 12. vietā ierindota Igaunijas galvaspilsēta Tallina, kļūstot par līderi Baltijas valstīs. Interneta ātrums, dzīvošanas izmaksas, klimats un drošība ir starp būtiskākajiem kritērijiem, kas pilsētu veido par piemērotu vietu arvien populārākajam attālinātajam darbam.

Pēdējo divu gadu laikā par 112% pieaudzis digitālo nomadu skaits pasaulē, kas izmanto attālinātā darba sniegto globālās mobilitātes brīvību, liecina attālinātas darbinieku nolīgšanas platformas Deel dati. Digitālie nomadi jeb neatkarīgi no vietas attālināti nodarbinātie ir cilvēki, kas vismaz daļu gada dzīvo ārpus savas mītnes valsts, vienlaikus strādājot attālināti kā algoti darbinieki, vai līgumdarbinieki, vai vada savu biznesu.

“Labs speciālists globālās konkurences apstākļos var izvēlēties darba devēju no jebkuras valsts, fiziski atrodoties tur, kur jūtas vislabāk – jebkurā pasaules daļā, jebkādā vidē, kas pieļauj attālinātā darba iespēju. Cilvēkiem vairs nav jādodas labākas dzīves un darba meklējumos uz citu valsti vai, gluži pretēji, jāatsakās no dzīves savā sapņu zemē, ja karjera izveidojusies dzimtenē. Tagad ikvienam ir iespēja nodarbināt labākos ekspertus no visas pasaules neatkarīgi no tā, cik liela ir valsts, kurā darbojas uzņēmums, vai kur dzīvo potenciālais darbinieks. Tas nedrīkst būt uzņēmuma panākumus noteicošais faktors. Attālinātais darbs ir kļuvis par mūsu ikdienu, un viena no tā priekšrocībām ir iespēja izvēlēties, kur dzīvot – kaut vai pārcelties uz skaistu pludmali un strādāt no turienes,” stāsta Līna Lāsa (Liina Laas), Deel paplašināšanās vadītāja Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Deel populārāko digitālo nomadu pilsētu topā godpilno pirmo vietu ieņem Portugāles galvaspilsēta Lisabona. Komplektā ar apbrīnojamu ainavu Lisabona piedāvā ātru interneta savienojumu, patīkamu gaisa temperatūru, augstu drošības līmeni un darba vietu pieejamību, kā arī daudz jautrības.

Otrajā vietā Deel ierindojis Čhīanmai Taizemē, kas varētu izrādīties vēl pievilcīgāks galamērķis par profesionāļu un tūristu iecienīto galvaspilsētu Bangkoku: pateicoties zemajām sadzīves izmaksām, šajā Taizemes pilsētā ir izveidojusies raiba digitālo nomadu kopiena un Čhīanmai ir kļuvusi par vienu no iecienītākajām digitālo nomadu pilsētām Āzijā ar plašu kopstrādes vietu klāstu.

Savukārt trešajā vietā iekļauta Medeljina, otrā lielākā Kolumbijas pilsēta, kas atrodas Andu ziemeļu reģionā. Dienvidamerika ir viens no visstraujāk augošajiem globālās darbā pieņemšanas un jaunuzņēmumu dibināšanas reģioniem. Medeljina, kas pazīstama arī kā mūžīgā pavasara pilsēta, piedāvā patīkamus laikapstākļus visu gadu, kā arī lielisku infrastruktūru digitālajiem nomadiem. Dzīve tur ir lēta, vide – tīra un sakopta, bet naktsdzīve – aizraujoša.

Savukārt Baltijas reģionā par līderi izvirzījusies Tallina. Deel izceļ iespēju iegūt viena gada digitālo nomadu vīzu, kā arī uzsver Tallinas kompakto izmēru, kur viss sasniedzams pastaigas attālumā, ātru bezvadu internetu, plašu kopstrādes telpu klāstu un vietējo iedzīvotāju draudzīgo dabu. Igaunijā ir arī labi attīstīta, digitalizēta veselības aprūpes sistēma un ērta satiksme ar citām Eiropas valstīm.

“Lai mainītu darba vidi un gūtu jaunus iespaidus, ne vienmēr ir jādodas uz eksotiskām zemēm citā kontinentā. Arī reģionāli darba meklējumi var izrādīties ļoti veiksmīgi un darba pieredze – aizraujoša. Maza valsts nebūt nenozīmē, ka tā nevar kļūt interesanta pasaules labākajiem digitālajiem nomadiem. To apliecina arī fakts, ka Baltijas reģionā kopumā strauji aug attālinātas darbinieku nolīgšanas popularitāte, un īpaši tā attīstās Igaunijā. Šāds potenciāls noteikti ir arī Latvijā – laba infrastruktūra, ērta starptautiskā satiksme, lieliski restorāni un dinamiska naktsdzīve, kas varētu piesaistīt digitālos nomadus no visas pasaules,” pauž Līna Lāsa.

Digitālajiem nomadiem draudzīgāko pilsētu topā Deel iekļāvis arī Eiropas pilsētas Budapeštu, Barselonu, Tbilisi un Prāgu, Hošiminu Vjetnamā, Keiptaunu Dienvidāfrikā, Ostinu Teksasā, ASV, Kangu Bali, Indonēzijā, Argentīnas galvaspilsētu Buenosairesu, Ouklendu Jaunzēlandē, Plaja del Karmenu Meksikā, Turcijas pērli Stambulu un Sanhosē Kostarikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44967794sec.