TOP 10 idejas, ko sadarīt Berlīnē bez papildus tēriņiem

Berlīni nenoliedzami var uzskatīt par Eiropas mēroga lielpilsētu. Taču kā ietaupīt uz apskates objektu rēķina? Lūk, 10 labākās lietas, ko Berlīnē darīt bez papildu maksas.

1) Reihstāgs

Reihstāgs ir Vācijas parlamenta, Bundestāga, mājvieta. Šeit no jumta terases, kurp var uzbraukt ar liftu, var veldzēties brīnišķīgos Berlīnes skatos un būt iekšpus Reihstāga simbola - stikla kupolā, ko projektējis Normans Fosters. Bezmaksas audiogids piedāvās daudz informācijas par pašu ēku un Reihstāga apkārtnes vietām. Tiesa gan, apmeklējums rezervējams laikus, citādi iekšā tikt nevarēs.

2) East-Side galerija

Ap 1000 metru garajā Berlīnes mūra, komunistiskās Austrumberlīnes un demokrātiskās Rietumberlīnes atdalītāja, pārpalikumā gar Šprē upi, respektīvi, East-Side galerijā interesents var baudīt ne vien mūra atliekas, bet arī ielu mākslas darbus. Pēc 1989. gada novembra, kad krita Berlīnes mūris, vairāki ielu mākslinieki iedvesmojās šeit radīt neskaitāmus apgleznojumus.

3) Muzeju sala

Salā atrodas piecu muzeju komplekss, divi no tiem - Vēstures muzejs un Vecā Nacionālā galerija -, kuri iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un kuri uzskatāmi par īsteni vēsturiskiem arhitektūras šedevriem. Lai gan par muzeju apmeklējumu jāmaksā, pietiek vien pastaigāt pa salu muzeju ārpusē, lai redzētu pēckara Berlīnei neraksturīgu brīnumskaistu arhitektūras mantojumu.

4) Vietas Berlīnes panorāmas baudīšanai

Par dzēriena maksu bārā Klunkerkranich, kas atrodas daudzstāvu autostāvvietas Neukölln augstākajā punktā, var baudīt pasakainu Berlīnes panorāmu. Vēl gleznainākai panorāmai var apmeklēt Viktoriapark paugura virsotni, turklāt bez maksas.

5) Hackescher Höfe

Astoņu pagalmu kompleksā Hackescher Höfe interesents var redzēt neskaitāmas jūgendstila ēkas, vienlaikus malkojot tasi kafijas vai izklaidējoties naktsklubā.

6) Stand-up komēdijas

Pēdējo gadu laikā Berlīnē plaši izplatītas kļuvušas stand-up komēdijas. Ne mazums šādu komēdiju apmeklējumu nemaksā it neko, ja neskaita brīvprātīgu ziedojumu. Viena no šādām komēdiju norises vietām ir Comedy Café (klikšķināt šeit uz pasākumu programmu).

7) 100. pilsētas autobuss

No 100. pilsētas autobusa par biļetes cenu ceļotājs var redzēt neskaitāmus Berlīnes simbolus, tostarp Aleksandra laukumu, Uzvaras kolonnu un Zooloģisko dārzu, nepārmaksājot par oficiālajām autobusu tūrēm. Ja izdodas apsēsties busa otrajā stāvā un vēl labāk - pašā priekšā -, Berlīnes skati būs Tavu acu priekšā.

8) Pikniki parkos

Ja ceļo vasarā, ideāli ir paķert alu un ēdamo, un bauda pilsētas parkā var sākties. Tempelhofer Feld parkā reiz atradās lidosta, taču pašlaik šeit ir parks, kur atpūsties. Skrejceļa paliekas šeit vēl ir. Šādu parku te ir daudz - dodies un atpūties.

9) Ielu mākslas darbi

Berlīne ir viena no pasaules ielu mākslas galvaspilsētām. Šeit mākslu radījuši Plu, Pure Evil, ROA, JR, Os Gemeos. Darbus te var redzēt Kroicbergas apkaimes austrumos, proti, Bokshānegeras laukumā, Frīdrihshainā, Mittē un kur tik vēl ne.

10) Brandenburgas vārti

Kas gan būtu Berlīne bez Brandenburgas vārtiem? 1791. gadā uzbūvēti kā karaliskie pilsētas vārti, pēc Otrā pasaules kara šī vieta kļuva par Aukstā kara simbolu - šeit atradās daļa Berlīnes mūra. Mūsdienās vārti joprojām simbolizē Vācijas atkalapvienošanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68558097sec.