Eiropā streikos – tas var nopietni ietekmēt decembra ceļojuma plānus

Decembris ir aktīvs mēnesis ceļotājiem, bet, kā norāda Euronews, tieši šajā laikā daudzās Eiropas valstīs paredzami transporta nozares streiki, kas var ietekmēt celojumu plānus.

Vairāk nekā 100 “Eurostar” drošības darbinieku gadatvojas streikot 16., 18., 22 un 23. decembrī, kas var notpietni ietekmēt vilcienu satiksmi starp Apvienoto Karalisti un Franciju.

“Ryanair” Beļģijas personāls neizslēdz iespēju streikot Ziemassvētkos, protestējot pret bāzes slēgšanu valstī un darbinieku pārvietošanu uz citām vietām Eiropā. Tiesa gan, precīzi streika datumi nav apstiprināti.

Francijā jau pašā decembra sākumā izsludināts dzelzceļnieku streiks, kas ietekmēs satiksmi līdz pat 4. decembrim. Iespējams, Francijas dzelzceļš streikos arī Ziemassvētku un Jaungada nedēļas nogalēs, bet pagaidām datumi nav apstiprināti.

Francijā ar streiku piedraud arī lidsabiedrības “easyJet” apkalpe, bet pagaidām izskanējusi neapstiprināta informācija par Ziemassvētkiem.

8. un 9. decembrī streikot paredz Portugāles lidsabiedrības “TAP” salona apkalpe, protestējot pret algu samazināšanu un sliktiem darba apstākļiem. Lidsabiedrība ir paziņojusi par 360 atceltiem lidojumiem, kas var skart ap 50 000 pasažieru.

Spānijas “Ryanair” apkalpe streiko jau piecus mēnešus, un tas turpinās. Visvairāk decembrī var tikt skarti lidojumi no Alikantes, Barselonas, Madrides un Malagas.

Apvienotajā Karalistē visu decembri un janvāri plānoti dzelzceļnieku streiki. Paredzamie datumi – 13-14, 16-17. decembris, kā arī 3-4, 6-7. janvāris. Paredzams, ka streika dienā skursēs tikai katrs piektais vilciens.

Hītrovas lidostā streikos bagāžas darbinieki – paredzēts 72 stundu streiks no 16. decembra. Par ispējamu streiku paziņojuši arī robežsargi, kas var ietekmēt ceļošanu no, uz uncaur Apvienoto Karalisti. Datumi gan vēl nav apstiprināti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17850018sec.