Venēcijas iedzīvotāja dod padomus, kā apceļot pilsētu laikā, kad ūdens līmenis ir zems

Venēcija pēdējā laikā ne reizi vien nonākusi pasaules mediju ziņu virsrakstos, jo novērots ļoti zems ūdens līmenis kanālos, un daži kanāli ir izžuvuši, kas liedz pārvietoties pa tiem ar ūdens transporta līdzekļiem. Rebeka Anna Hadžesa publicējusi “Euronews.com” virkni padomu, kā apceļot šo pilsētu arī šādos laika apstākļos.

Autore norāda, ka zems ūdens līmenis Venēcijā nav nekas neparasts – janvārī un februārī parasti ir dažas dienas, kad kanālu ūdens līmenis pazeminās, un to dēvē par “bassa area” vai “acqua bassa”, bet ilgstošais sausuma periods paildzina ikgadējā bēguma periodu.  Viņa arī uzsver, ka kanāli ir ļoti sausi apmēram divas reizes dienā, bet pīķa stundās, kad ir vislielākā satiksme, tie izskatās pilnīgi normāli.

Ja ceļotāji ierodas Venēcijā sausuma periodā, viņi var pārvietoties arī ar ūdens transportu – ūdens autobusiem un taksometriem. Sausuma laikā maršruts var tikt novirzīts lejup pa Lielo kanālu, kurā nekad ūdens līmenis nav pārāk zems. Ja ceļotāji izmanto ūdens taksometru, un izvēlētā viesnīca atrodas pie ļoti sausa kanāla, un ierašanās laiks sakrīt ar bēguma stundu, tad taksometrs vienkārši izvēlēsies alternatīvu maršrutu, un ceļotājam varbūt nāksies kādu minūti ilgāk doties uz izvēlēto naktsmītni pa sauszemi.

Bēgums var ietekmēt prieku doties izbraucienā ar gondolu, taču raksta autore norāda, ka nedarbosies gondolu stacija Sanpolo rajonā, un tas būs apmēram divas stundas, taču var atrast gondolu citā vietā, vai arī izvēlēties izbraucienu ar gondolu dažas stundas vēlāk. Starp citu, Venēcijā daudzi vietējie izmanto lietotni "Hi!tide Venice", kas parāda plūdmaiņu prognozes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99381995sec.