Tūristu gids izdzīvo pēc nokļūšanas nīlzirga rīklē

Kāds tūristu gids pastāstījis par savu brīnumaino izglābšanos pēc tam, kad viņš līdz viduklim bija nokļuvis nīlzirga rīklē.

Pols Templers (27) vadīja tūristu ekskursiju kajakos pa Zambezi upi Zimbabvē, kad viņš pēkšņi nokļuva šaušalīgu notikumu epicentrā.

Ar Polu kopā bija devušies vēl trīs gidi. Viens no viņiem, vārdā Īvens, pēkšņi saskārās ar problēmām kāda nīlzirgu bara tuvumā.

"Kad pavērsu skatienu uz viņa pusi, redzēju, kā Īvens burtiski ielido upē," Templers stāsta Lielbritānijas Daily Mail.

Pols devās palīgā savam ūdenī nokļuvušajam ceļabiedram, kurš sniedzās, lai satvertu viņa roku. Jau nākamajā mirklī viņš attapās "tumsā un savādā klusumā".

"Līdz viduklim un ar galvu pa priekšu biju nokļuvis nīlzirga rīklē," stāsta Templers. "Es spārdījos, centos sevi izgrūst ārā un nepārtraukti kustējos, taču bez panākumiem. Tad milzenis brīnumainā kārtā mani atlaida vaļīgāk, ļaujot izspraukties ārā."

"Pārlaidu skatienu un sapratu, ka atkal redzu zaļās un dzeltenās džungļu nokrāsas. Tobrīd es asiņoju."

Viens no pārējiem gidiem steidzās palīgā Polam un izvilka viņa laivu krastā. Pols atceras, ka viņa roka bija satriekta līdz kaulam.

"Sāpes bija tik nežēlīgas, ka likās, ka miršu," viņš atceras šaušalīgo notikumu. Pola roku nācās amputēt līdz elkonim, tomēr viņa pamatīgi savainoto kāja izdevās glābt.

Tagad, kad kopš nīlzirga uzbrukuma pagājuši divi gadi, Pols speciāli pielāgotā laivā atkal atgriezies Zambezi ūdeņos.

Nīlzirgi bieži vien tiek uzskatīti par draudzīgiem dzīvniekiem, tomēr pastāv uzskats, ka ik gadu tie nogalina vismaz 300 cilvēku. Nīlzirgu tēviņi var kļūt īpaši agresīvi, lai aizsargātu savu teritoriju ūdenī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25488496sec.