Tūristi Bolīvijā bauda kokas koka lapu alu

Kāds alus darītājs Bolīvijā nācis klajā ar unikālu produktu, kurš ne vien lieliski veldzē slāpes, bet arī ļauj cīnīties ar tā dēvēto augstuma slimību – kokas koka alu, kura sastāvā ir tās pašas lapas, kādas izmanto kokaīna gatavošanā.

Kā zināms, kokas koks tikai nesen izpelnījies negatīvu reputāciju: jau tūkstošiem gadu Andu augstkalnu apgabalos dzīvojošie ļaudis košļājuši tā lapas. To sulai piemīt viegls stimulējošs efekts, kas palīdz remdēt vēdera sāpes, kā arī ļauj cilvēkiem labāk piemēroties augstkalnu videi un cīnīties ar augstuma slimību, kuru vietējie iedzīvotāji pazīst kā "soroche".

Tādu augstkalnu pilsētu kā Lapasas (atrodas 3 600 metru augstumā virs jūras līmeņa) viesi bieži vien atpūšas, malkojot kokas koka lapu tēju. Taču tagad viņiem pieejams jauns produkts.

"Kā jau īstiem vāciešiem, mums ļoti garšo alus," atzīst Malina, kas Bolīvijā ieradusies no Hamburgas, kopā ar savu ceļabiedru Timo malkojot unikālo alu.

"Vācijā baudāmas neskaitāmas alus šķirnes, taču šis kokas koka alus ir lielisks, jo palīdz mums pielāgoties augstkalnu klimatam," viņa stāsta.

Jaunais alus nodēvēts par "Ch'ama", kas aimaru valodā, kādā runā vietējie iedzīvotāji Titikakas ezera apkaimē, nozīmē "spēks". Dzēriens pagatavots no iesala, ierauga, apiņiem un mērcētām kokas koka lapām, neizmantojot konservantus vai citas piedevas.

"Šis alus ir iecienīts to tūristu vidū, kuri vēlas pamēģināt ko jaunu," atzīst Alehandra Orihuela, vietējā bāra īpašniece, piebilstot, ka kādai vācu un amerikāņu tūristu grupai tas gājis pie sirds tik ļoti, ka viņi bārā iegriezušies vairākas reizes dienā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45851207sec.