Tūkstošiem cilvēku Kambodžā ierodas pie divgadīga zēna dziednieka

Kopš oktobra tūkstošiem cilvēku, daudzi no viņiem ratiņkrēslos vai kopā ar slimiem bērniem, pulcējas kādā nomaļā Kambodžas ciematā. Viņi izmisīgi cer uz kāda divus gadus veca zēna palīdzību, kuram, kā runā vietējie, ir pa spēkam dziedēt visdažādākās kaites.

Kopš 2013. gada oktobra, kad pirmoreiz sāka izplatīties baumas par zēnu vārdā Kongs Kengs, kurš spējot palīdzēt slimajiem, simtiem izmisušu ļaužu ik dienu ierodas ciematā Kompongčamas provincē, kas atrodas aptuveni trīs stundu brauciena attālumā no valsts galvaspilsētas.

Zēna ģimene no apmeklētājiem, kuru vidū lielākoties ir nabadzīgi iedzīvotāji no Kambodžas lauku reģioniem, iekasē samaksu – aptuveni vienu ASV dolāru par zēna svētības saņemšanu.

Pēc tam, kad ziņas par zēnu izplatījās nacionālajos medijos, glābiņu pie viņa ieradās meklēt tik daudz ļaužu, ka māte bija spiesta bērnu slēpt radinieku ģimenes mājā. Kā atzīst viņa, zēnu pēdējos mēnešus "nokaitinājusi" cilvēku uzmanība, tādēļ nu viņš "ārstē" tikai vissmagāk sirgstošos ļaudis.

Tomēr tas nav kļuvis par šķērsli lielajam cilvēku pieplūdumam ciematā, un nav noslēpums, ka viņi ik dienu itin ievērojami papildina zēna ģimenes budžetu. Patiesībā ciematā valda pat šķietami līksma gaisotne – tirgotāji izsalkušajiem viesiem, no kuriem daudzi rindā, lai savām acīm skatītu "brīnumzēnu", gaidījuši dienām, piedāvā pīļu olas, mango augļus un kokosriekstus.

Vietējo vidū klīst stāsti par izdziedētiem cilvēkiem – aklajiem, kurus zēns padarījis atkal redzīgus, un paralizētiem ļaudīm, kurus tas no jauna svētījis ar spēju staigāt, tomēr konkrētas liecības par mazā "brīnumdaktera" spējām atrast ir grūti. Vaicāti, vai viņus nebiedē iespējamā krāpniecība, lielākā daļa rindā gaidošo ļaužu ir izbrīnīti un stāsta, ka vēršanās pie Rietumu un tradicionālajiem ārstiem nav līdzējusi, tādēļ zēns ir viņu pēdējā cerība.

Jāpiebilst, ka veselības sistēma Kambodžā bieži tiek atzīta par īpaši neefektīvu, galvenokārt – korupcijas dēļ. Ārstiem nereti trūkst atbilstošas kvalifikācijas, un viņi saņem ļoti zemu atalgojumu. Turīgākie iedzīvotāji medicīnas pakalpojumus meklē Singapūrā un Bangkokā, taču nabadzīgie pārsvarā spiesti paļauties uz tradicionālajiem dziedniekiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81465888sec.