Pieci iemesli, kāpēc būtu jādodas uz Papua Jaungvineju

Papua Jaungvineja sevī slēpj apbrīnojamu dabas skaistumu. No necaurejamiem džungļu biezokņiem līdz pasaulē plašākajiem lietusmežiem pēc Amazones un ap 600 salu, kā krastos atrodas koraļļu rifi. Nepārspīlējot var teikt, ka šī zeme ir miljoniem ceļojumu vērta.

Šīs valsts bagātība ir tās antropoloģiskajā daudzveidība. Salās dzīvo ap 850 atšķirīgu kultūru, kas kopumā runā 45% no pasaulē dzīvajām valodām. Līdzās vietējās pārtikas stendiem un tūristu izklaides braucieniem šeit ir arī ļoti krāšņi dziesmu un deju uzvedumi, kas zināmi kā Sing Sings. Šo uzstāšanos uzstādījums nav parādīt, ka vietējie iedzīvotāji kādā veidā ir labāki par citiem, bet gan iepazīstināt pasauli ar Papua Jaungvinejas savdabīgo kultūru.

Rondon Ridge – komforta oāze, un viesnīca vienlaikus, senu dārzu un augstkalnu lietusmežu vidū, kā 12 apartamentos un restorānā uzlādēt savu dvēseli. No Rondon Ridge 180 grādu rādiusā paveras skats uz salas plašumiem. Šo unikālo viesnīcas ēku no tradicionāliem materiāliem – Kwila masīvkoka, saaustas zāles un upju akmeņiem cēluši Melpa cilts locekļi. Šim īpašumam ir pat sava hidroelektroenerģijas sistēma, kas apgādā vietējos iedzīvotājus ar enerģiju.

Oro fjordi – tie ir īpaši izceļami pat citu dabas bagātību vidū, kas skatāmas Papua Jaungvinejā. Vislabākais veids, kā tos apskatīt pilnībā, ir doties izbraucienā ar ātrlaivām. Brauciena laikā pasažieri tiek izvesti cauri fjordiem un ūdenskritumiem, kā ūdens krīt tieši iekšā okeānā. Pēc brauciena beigām salas apmeklētāji tiek aicināti aplūkot ciemata amatu un tradīciju dažādību – uguns iedegšanu, grozu pīšanu, tautas medicīnu un arīdzan sāpīgo sieviešu sejas tetovēšanu. Pēc tam seko Sing Sings, pastaiga caur tuvējās pilsētas tirgu un jūras velšu grilēšana kūrortā.

Sepik upe – šī 1226 km garā upe, kas stiepjas cauri džungļiem, plašāk tika izpētīta tikai 1886. gadā ar vācu pētnieka Otto Finča līdzdalību. Šo gandrīz cilvēka neskarto upi var iepazīt, dodoties speciāli organizētā izbraucienā ar kuģi. Upe ir īpaša arī ar to, ka tai nav deltas un tā jūrā atstāj 50 km plašas brūnas saldūdens nogulsnes, ko vietējie iedzīvotāji var izmantot kā dzeramo ūdeni tieši no okeāna.

Mātes kalns – lielākoties no vulkāniem ir jāizvairās, bet šajās salās tie ir daļa no jautrības. Tūristiem ir iespēja doties izaicinošā pārgājienā uz vulkānu, bet, ja būšana aktīva vulkāna klātbūtnē nesagādā pietiekamu adrenalīna devu, tad izvairīšanās no neiekrišanas Megapodes putnu ligzdās gan tādu var sagādāt. Šie ģeniālie putni izmanto lavas siltumu, lai tajā ieraktu savas olas un tādējādi izperētu jaunus putnēnus.

Vanimo – moderna sērfošanas vieta, kas piesaista sērfošanas entuziastus pat no Japānas un ASV. Šobrīd salās kopumā ir četri sērfošanas kempingi. Viļņi šeit ir ideāli piemēroti sērfošanai un savu prasmju uzlabošanai šajā sporta veidā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.989012sec.