Lielisks brīvdienu galamērķis - Šilinišķu skatu tornis 60 metru augstumā

Kaimiņzemē Lietuvā, Aukštaitijas Nacionālajā parkā ir vieta, uz kuru bieži ierodas ne tikai pēc iespaidīgiem parka skatiem izslāpušie, bet arī vietējās apkārtnes iedzīvotāji, kas vēlas padarīt gaišāku ikdienu.

Šeit atrodas atšķirīgas formas Šilinišķu skatu tornis, kas ir pirmais skatu laukums Lietuvā, kas ierīkots uz mobilo telekomunikāciju antenas torņa. Laukumu 2004. gadā ierīkoja viena no valsts telekomunikāciju sabiedrībām, pieņemot kopēju vienošanos ar Anīkšču Nacionālo parku. Visticamāk tāpēc vietējie iedzīvotāji šo torni sauc vienkārši – par Bites skatu torni.

Nebrīnieties, ja kāds torni nosauks arī par Ginuču skatu torni – tas ir pavisam netālu esošā Ginuču ciema nosaukums, tāpēc tornis bieži tiek minēts, izmantojot šo vārdu.

Tātad, ja jau esat ieradies pie torņa, sagatavojieties izaicinājumam. Skatu laukums ierīkots 30,50 m augstumā no zemes, bet torņa augstums kopā sasniedz 60 m. Tāpēc startējot pirmā pakāpiena virzienā, pamēģiniet tos visus saskaitīt. Brīdinām, ka vidū varbūt atmetīsiet skaitīšanu malā un metīsieties skriet augšup, kur jūs gaida Ignalinas apkārtnes skati un brīvības sajūta.

Un, lūk, jūsu acu priekšā koku galotnes, paejot uz otru pusi, jūs sagaidīs Ūkojas, Pakasa un Sravinaiča ezers, šalcoši meži ar vietējiem iedzīvotājiem – dziedātājputniem, līkumotie ciema ceļi. Ja jums ir drosme, varat paskatīties arī sev zem kājām. Taču vispirms pieturieties pie margām, skats var viegli sagriezt iekšas.

Brīnišķīgi skati šeit paveras visos gadalaikos, lai kad arī jūs ierastos. Vasarā sagaidīs zaļš lauku un mežu paklājs ar zilām ezeru acīm, rudenī – ainava ar raibām dzeltenīgām, brūnganām un sarkanām krāsām, bet ziemā – ar baltu sniega palagu apklātas tāles.

Sasniegt Šilinišķu skatu torni, kas atrodas Ignalinas rajona dienvidu daļā, nebūs sarežģīti. Vienkārši brauciet pa ceļu 1423 (Aza-Vaišņūni-Ginuči-Kirdeiķi) un aiz Ginuču ciema meklējiet pacēlušos torņa virsotni, kura jūs uz šejieni atvedīs.

Un, kad būsiet piesātinājies ar iespaidiem uz torņa, varat ieplānot braucienu uz tuvējo Ginuču pilskalnu – augstās kāpnes uz pilskalnu pēc Šilinišķu skatu torņa jums būs nieks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.645643sec.