Travelnews.lv uz īsu brīdi apciemo Šauļus

Lietuvas valdība lēma atcelt pārvietošanās ierobežojumus starp pašvaldībām Lietuvā, un šī ziņa mudināja Travelnews.lv uz brīdi “ieskriet” tuvākajā kaimiņvalsts pilsētā. Kā teikt, apskatīties, kas jauns.

Lai gan abās valstīs – gan Latvijā, gan Latvijā, ir jāuzrāda PCR testa negatīvs rezultāts, izmantoju Covid-19 pārslimojušo cilvēku priekšrocības iztikt gan bez testa, gan bez karantīnas. Proti, prasītās 90 dienas vēl nav pagājušas, un ir iespēja baudīt priekšrocības. Tiesa gan, gribētos, lai Lietuva un Latvija ieviestu prasības, kas līdzinās citām valstīm, arī Igaunijā – ļaut iztikt bez PCR testa un pašizolācijas cilvēkiem, kuri pārslimojuši Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā, nevis tikai 90 dienas.

Latvijas – Lietuvas robežkontroles punktu šķērsoju bez problēmām – Lietuvas pusē neviens pat nemēģināja apturēt un pārbaudīt, vai man ir visi nepieciešamie dokumenti, un tā nesteidzoties braucu uz Šauļiem.  

Atceroties laiku pirms septiņiem mēnešiem, kad pēdējo reizi tur viesojos, automašīnas bākā atstāju mazumiņu degvielas – sak’, uzpildīšos pa lēto. Taču opcija “uzpildīties pa lēto” Lietuvā ir palikusi pagātnē – tagad degvielas cenas ne par kripatu nav labākas, kā Latvijā. Pat mazliet augstākas.

Kā jau praktiskajam latvietim pienākas, pirmā pietura ir zemo cenu veikals “Lidl”. Atceroties vecos laikus, pie tā allaž bija pilns ar automašīnām, no kurām vismaz 30% bija ar Latvijas numuriem. Tagad automašīnu daudz mazāk, un Latvijas numurus tur neredzēt. Taču arī te sarūgtinājums – cenas daudziem pārtikas un sadzīves ķīmijas produktiem ir palielinājušās, un starpība starp Latvijas un Lietuvas “Lidl” cenām nu jau ir niecīga.

Pati Šauļu pilsēta darba dienas vidū bija klusa. Vai nu vēsais laiks, vai nu pieradums sēdēt mājās, bet cilvēku uz ielām gauži maz. Jau kādu laiku ir atvērti mazie veikaliņi ar ieeju no ielas – līdzīgi, kā tas ir tagad Latvijā. Taču lielu rindu nav. Izskatās, ka iepirkšanās drudzis jau ir mitējies.

Pēc mazas pastaigas devos atpakaļ uz mājām. Lietuvas robežas pusē atkal neviena kontrolējošā cilvēka, taču, iebraucot Latvijā, uzreiz ir jānobrauc malā un jāuzrāda visi nepieciešamie dokumenti – pase, covidpass.lv, kā arī testa rezultāti – manā gadījumā ārsta izziņa par izslimotu Covid-19.

Izmaiņas gan no brīža, kad iepriekšējo reizi atgriezos Latvijā no ārvalstīm, gan ir notikušas – Covidpass.lv ir parādījusies iespēja “ieķeksēt” ailīti par Covid-19 pārslimojušajiem. Taču, spriežot pēc covidpass.lv informācijas, pašizolācijā tomēr jādodas, lai gan MK noteikumi paredz, ka tā nav jādara, ja vien ir ārsta zīme.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55330992sec.