10 iemesli, lai apciemotu Lietuvu Ziemassvētkos

No ziemas pasakas Viļņā līdz Kauņas rātsnama dzīvīgi vasarīgajai noskaņai – šogad svētku laikā Lietuva aicina iedzīvotājus un viesus doties slidot pa Neris upi, vizināties ar Austrumu ekspreša iedvesmoto brīvdienu vilcienu un doties ekskursijā pa galvaspilsētas gastronomijas populārākajām vietām.

Visā pasaulē sākas brīvdienu laiks, un Lietuva noteikti nav izņēmums. Šogad Lietuva aicina iedzīvotājus un viesus apmeklēt trīs inovatīvas un vienlaikus ļoti atšķirīgas Ziemassvētku eglītes, piedāvā plašas Ziemassvētku iepirkšanās iespējas un kultūras aktivitātes, piemēram, 3D pasakas uz Viļņas Katedrāles sienām.

1.    Viļņas Ziemassvētku eglīte. Galvenā Viļņas Ziemassvētku egle, kas vairākkārt ierindota starp skaistākajām Eiropas un pasaules eglēm, atrodas Katedrāles laukumā. Šogad oficiāli tā tika iedegta 27. novembra naktī. 27 metrus garajai videi draudzīgajai Ziemassvētku eglei ir 96 lielas sniegpārslas, spožas ledus dekorācijas, mirdzoša gaismas sega, un tās virsotni rotā 6 metru gara zvaigzne — cerību un neatlaidības simbols. Ceremonija, kurā uzstājās arī Viļņas mērs Remigijus Šimašius, tika pārraidīta tiešraidē valsts televīzijā, lai tā būtu iespējami droša ikvienam iedzīvotājam.

2.    Lietuvas Ziemassvētku vilciens. “Ziemassvētku vilciens” ir jauna Viļņas attīstības un tūrisma aģentūras “Go Vilnius” un Lietuvas dzelzceļa (LTK Link) iniciatīva, lai  galvaspilsētas Ziemassvētku izklaides varētu baudīt arī ārpus Viļņas dzīvojošie cilvēki. Pasaulē zināmais lietuviešu apģērbu dizainers ir izgreznojis vilcienu vagonus ar antīkiem mūzikas instrumentiem un Ziemassvētku eglēm, un tas atgādina leģendāro Austrumu ekspresi. Ziemassvētku vilciens pārvadās apmeklētājus maršrutos Kauņa-Viļņa un Klaipēda-Viļņa.

3.    Viļņas Ziemassvētku tirdziņš. Šogad Viļņā paredzēts atvērt vismaz trīs Ziemassvētku tirdziņus, un viens no tiem ir labdarības tirdziņš, ko organizē Starptautiskā Viļņas sieviešu asociācija (IVFW). Tajā gūtā peļņa tiks ziedota organizācijām, kas rūpējas par neaizsargātām sabiedrības grupām. Tradicionālais Ziemassvētku pilsētas tirgus Katedrāles laukumā jau šobrīd cienā apmeklētājus ar karsto šokolādi, karamelizētām mandelēm, svaigi grauzdētu zīļu kafiju un citiem tradicionāliem sezonas gardumiem.

4.    Viļņas Ziemassvētku slidotava. Nu jau vairākus gadus galvaspilsēta dod iespēju iedzīvotājiem un viesiem baudīt slidošanu āra ledus slidotavā. Šogad, gatavojoties neparedzamiem laika apstākļiem, 27. novembrī pilsēta atvērusi iekštelpu slidotavu, kas atrodas centrālajā upes krastā pie Baltā tilta. Tajā notiek dažādi kultūras un sporta pasākumi, un tā var uzņemt līdz 68 apmeklētājiem. Viena slidošanas sesija, no kurām vairums ir pieejamas bez maksas, ilgst 45 minūtes.

5.    3D “Ziemassvētku dziesmu” ekrāni Viļņā. 3D Ziemassvētku pasakas uz katedrāles sienas tika veidotas, balstoties uz Čārlza Dikensa romānu “Ziemassvētku dziesma”. 15 minūšu izrāde 3D projekcijas formā, kas papildināta ar krāsām, mūziku un skaņām, radīs neaizmirstamu baudījumu. Izrāde tiks rādīta 7 reizes dienā - katru dienu no 25. decembra līdz 30. decembrim.

6.    Viļņas ziemas gastronomiskā ekskursija. “Taste the Festive Vilnius” ir gastronomijas maršruts ar 29 restorāniem, kuri iedzīvotājiem un viesiem piedāvā nogaršot dažādus Ziemassvētku ēdienus. Sarakstā iekļautas tādas delikateses kā truša aknu pastēte ar krēmu, griķu pudiņš, ingvera un smiltsērkšķu mērce, lietuviešu Ziemassvētku biešu zupa ar sēņu klimpām un vēl daudzi citi sezonālie deserti, siltie dzērieni un gardi ēdieni.

7.    Kauņas Ziemassvētku eglīte. Pretstatā Viļņas ziemas tematikā rotātajai Ziemassvētku eglei Kauņas eglīte ir rotāta ar 600 tauriņiem un - kā skaidro tās dizainere Jolanta Šmidtiene – tā ir  apsolītās paradīzes,  labsajūtas, vasarīga siltuma un prieka simbols. Lai gan atklāšanas ceremonija notika tiešsaistē, pasākumu klātienē apmeklēja aptuveni 500 viesu. Šogad dalībnieki pārsvarā bija bērni ar invaliditāti un viņu aizbildņi. Tāpat Rātsnamā blakus Ziemassvētku eglītei Kauņas Ziemassvētku tirdziņā iekārtotas dažādas darbnīcas, mazi veikaliņi un apmeklētājiem ir iespēja satikties un sasveicināties ar pašu Ziemassvētku vecīti.

8.    Raudondvaris ledus skulptūras. Šogad Raudondvaris muižas parkā izvietota pārsteidzoša ledus skulptūru izlase. Izstādē attēloti tēli no tādām pasakām kā Riekstkodis, Lauvu karalis, Princese un varde, Vilks un trīs siventiņi, kā arī daudzi citi iemīļoti pasaku varoņi. Pirmā ledus skulptūra -Ziemeļbriedis - iedegta Ziemassvētku egles iedegšanas ceremonijā, un tā atrodas tieši blakus svētku pasākuma skatuvei.

9.    Klaipēdas Ziemassvētku egle. Šogad Ziemassvētku eglīte ostas pilsētā Klaipēdā būs vien 55 centimetrus gara. Iestājoties par ilgtspējīgu attīstību un patiesajām Ziemassvētku vērtībām, pilsēta šogad nolēmusi nezāģēt egli, paužot vēstījumu, ka pilsētā šogad būs “mazas eglītes vērti lieli Ziemassvētki”. Dekoru konstrukciju var izmantot atkārtoti, un tajā zem stikla kupola ievietota īsta egle, kura pēc brīvdienu sezonas tiks iestādīta pilsētā. Klaipēda būs pēdējā pilsēta, kas organizēs egles iedegšanas ceremoniju, jo ir paziņots, ka tā notiks 11. decembrī pl. 17.00.

10.    Ziemassvētku vecīša apmeklējums Klaipēdā. Šogad iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apmeklēt Ziemassvētku vecīša mazo mājiņu, kas atrodas Klaipēdas leļļu teātra izglītības centrā. Tā būs lieliska iespēja bērniem iepazīties ar Ziemassvētku vecīti un iesniegt pēdējā brīža dāvanu vēlmes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47554302sec.