5 unikālas attālinātā darba un brīvdienu vietas Lietuvā: no veciem klosteriem līdz koku mājām

Strauji attīstoties cilvēku vēlmei apvienot darbu ar brīvdienām, Lietuvā tiek piedāvātas unikālas darba vietas, kas piedāvā ko vairāk par stabilu interneta savienojumu. Jūsu birojs var būt starp koku galotnēm, modernās koprades telpās iedvesmojošajā apkārtnē vai klostera klusumā.

Pēdējā laikā strauji attīstās cilvēku vēlme apvienot darbu ar brīvdienām, jo cilvēki pēc pandēmijas vēlas mainīt vidi, atjaunot savu labklājību un atgūt līdzsvaru starp darba un ģimenes dzīvi. Pētījumā secināts, ka 94% darbinieku šogad izteikuši vēlmi doties brīvdienās, kas apvienotas ar darbu jeb izmantot tā sauko workation.

Dienām kļūstot arvien siltākām, Lietuva gan darba komandām, gan vientuļiem digitālajiem nomadiem piedāvā dažādas iespējas nomainīt ikdienas biroja vietu.

Viesi, kas vēlas strādāt unikālā apkārtnē, var izmēģināt piecas iedvesmojošas darba vietas –piemēram, vairāk nekā 300 gadus vecu klosteri vai koka mājiņu ar satriecošiem dabas skatiem.

Koku mājas – būt dabā un koncentrēties

Cilvēki, kas vēlas apvienot darbu ar brīvdienām un kurus interesē Lietuvas neskartie meži, var iekārtot savu biroju koku galotnēs. Šādu iespēju piedāvā “Varena Treehouse” komplekss, kas atrodas tikai stundas brauciena attālumā no galvaspilsētas Viļņas un ir īsta miera oāze.

Minimālisma stilā iekārtotajā koku mājiņās baudīt atpūtu no pilsētas dzīves kņadas varēs gan individuāli ceļotāji, gan pāri. Lauku vide un mežu skati palīdzēs koncentrēties veicamajiem uzdevumiem un vienlaikus nodrošinās komfortu un mazinās stresu. Pēc darba jūs varēsiet baudīt āra burbuļvannu un doties ar laivām pa gleaming Merķes upi.

Viesiem, kuri vēlas izpētīt apkārtni, būs iespēja baudīt netālu esošo kultūras piedāvājumu: Paulava Republiku, kas reiz bijusi maza, pašpārvaldīta zemnieku kopiena un kurā līdz mūsdienām saglabājušās muižas drupas, un “Grikucis Homestead”, kas piedāvā izglītojošu programmu par griķu sēšanu, apstrādi un gatavošanu.

Lauku birojs visai darbinieku komandai

Lietuvas rietumos esošais Radiškis ciemats ir miera osta cilvēkiem, kas cenšas izbēgt no pilsētas un iegūt jaunu perspektīvu. “Farmers Circle” saimniecība piedāvā labiekārtotu biroju dabā, kurā vienlaikus var strādāt un pārnakšņot līdz 45 cilvēku lielas komandas. Tāpat te pieejama konferenču zālē, kas piemērota 200 cilvēkiem

Saimniecībā pieejamas ne tikai tīras darba vietas produktīvam darbam, bet arī dažādas ilgtspējīgas saimniecības aktivitātes. Izmantojot tikai bioloģiskos produktus un dabiskos augšanas modeļus, saimniecība popularizē ilgtspējību kā individuālu atbildību.

Viesi var doties ekskursijā pa 600 hektāru plašo kompleksu, kopā ar gidu iepazīstot holistisko dārzkopības praksi un tehniku. Tāpat te iespējams piedalīties senču gatavošanas rituālos, kas,  apvienojot uguni, dūmus un organiskas sastāvdaļas, rada izcilu garšu.

Komandas var arī veicināt savu radošumu un labklājību, piedaloties komandas veidošanas pasākumos skaistajā Lietuvas dabā.

Attālinātais darbs ikoniskā baroka laikmeta klosterī

Pasaulē ir tikai pāris simti klosteros esošu viesnīcu, un vienu no tām var atrast netālu no Lietuvas otrās lielākās pilsētas Kauņas. Klosteru unikālā garīgā un mierīgā vide palīdzēs uzlabot koncentrēšanos, radošumu un ļaus atjaunot saikni ar sevi.

Populārā lietuviešu rakstniece Kristina Sabaliauskaite savu mūzu atrada tieši Pažailes klostera “Monte Pacis” viesmīlīgajās telpās. Te viņa saraktīja godalgoto vēturisko romānu “Silva Rerum” pierādot, ka darbu ļoti ietekmē tam atbilstoša atmosfēra.

Viesnīcā pieejamas klasiskas baroka stila istabas, savukārt klostera viesu namā ir restorāns, kurā viesi var baudīt izsmalcinātas baroka maltītes un īstu mūku ražotu vīnu.

Gleznainā “lasītava starp ziedošajiem Pažaisles laima kokiem” atrodas brīvdabas liepu alejā. Te viesi, apskatot klostera kompleksu ar gidu, var uzzināt visu par kalamlduļu mūku vēsturi. Kauņas rezervāta pludmale, ko ikviens varēs baudīt pēc nogurdinošas darba dienas, atrodas tikai 0,3 kilometru attālumā no pilsētas.

Produktīvs darbs pasaule klases spa centrā

“Tech Spa” atrodas Lietuvas vēsturiskajā spa kūrortā Druskininkos, un tajā ir pieejami dabīgā minerālūdens avoti un dubļi, kas jau gadsimtiem ilgi izmantoti ārstnieciskiem nolūkiem. Vienlaikus te ir arī visas mūsdienu biroja ērtības, tai skaitā, tēja un kafija, un šī vieta noteikti ļaus atgūt darba un ikdienas dzīves līdzsvaru.

Te viesi var nomainīt savu ierasto darba vietu ar stimulējošām un spilgtos toņos iekārtotām kopstrādes telpām, savukārt atpūtas laikā ir iespējams baudīt maltīti ar privātu šefpavāru, pastaigu smaržīgos mežos vai jogas nodarbības.

Piejūras pilsēta emociju uzlādēšanai

Strādājot Lietuvas lielākajā piejūras pilsētā Klaipēdā un valsts ostas pilsētā, galvenā priekšrocība ir jūras tuvums, kas, iespējams, izskaidro, kāpēc tā tiek dēvēta par “attālinātā darba galvaspilsētu”. Laiks pludmalē un svaigais jūras gaiss būs patīkama pārmaiņa pēc grūtas darba dienas.

“Light House” kopstrādes un kopdzīvošanas vieta, kas atrodas tikai 4 kilometrus no jūras, ir viena no Lietuvas izsmalcinātākajām kopstrādes telpām. Tajās ir valstī pirmās kapsulas vai dzīvokļa tipa naktsmītnes, mikrobiroji, kā arī meditācijas un konferenču telpas.

Pēc darba dienas viesi var doties uz moderno Klaipēdas pilsētu, kas piedāvā izcilu piejūras vides baudījumu. Pilsētā ir neskaitāmi gardēžu restorāni, piemēram, omulīgais Monai vai uz kuģa esošais Meridianas, jautri bāri un kultūras vietas. Te viesi var atgūt enerģiju, baudot pilsētas izklaidi vienlaikus ar apkārt esošās dabas burvību.

Ceļotājiem, kas ierodas Lietuvā no jebkuras pasaules valsts, vairs nav noteikts neviens ar COVID-19 saistīts ierobežojums, kā arī nav vajadzīgi testi un anketas. Masku valkāšana ir obligāta tikai  medicīnas iestādēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.7051909sec.