Lietuvas kūrortu un kūrortu teritoriju jaunumi: ko šovasar apmeklēt Lietuvā

Vasara ir laiks, kad ikvienam no mums patīk doties īsākos vai garākos braucienos, gan uz tālākām, gan tuvākām valstīm. Ja vēlies atpūsties tepat netālu, tad Lietuva būs tieši laikā! Lietuvas kūrorti un kūrortu teritorijas ir parūpējušās, lai arī šajā tūrisma sezonā tās viesi varētu izbaudīt gan ierastos tūrisma objektus un aktivitātes, gan dažādus jaunumus.

Birštona svin sava vārda 640. gadadienu

Šogad Birštonas kūrorts svin pilsētas vārda 640. gadadienu. Par godu tam visa gada garumā tiks organizēti dažādi kultūras un izglītojoši pasākumi. Taču no 9. līdz 12. jūnijam norisināsies Birštonas kūrorta svētki, kuru laikā tiek organizēti citi dažādi pasākumi – koncerti, izstādes, kuģīšu un jahtu parāde, kā arī ikgadējais karstā gaisa balonu čempionāts.

Savukārt aktīvās atpūtas entuziastus iepriecinās jaunais velomaršruts “Meža ceļš”, kā arī pašlaik tiek veidotas gājēju takas uz Birštonas skatu torni, lai tas kļūtu vēl pieejamāks. Tāpat tiek būvēta Birštonas rodeļu trase, kur drīzumā adrenalīnu un jautrus mirkļus varēs tvert gan pieaugušie, gan bērni.

Druskininki aicina sabalansēt darbu un atpūtu

Druskininku kūrorts, kas ir slavens ar augstas kvalitātes veselības un atpūtas pakalpojumiem, tagad var priecēt ar vēl vienu atjaunotu medicīnisko spa centru –“Draugystė”. Tajā ir pieejami vēl 17 labiekārtoti numuriņi ar plašiem balkoniem, kā arī divi minerālūdeņu peldbaseini, saunas, burbuļvannas, labsajūtas zona un fizioterapijas procedūras. Šajā spa centrā pieejamas arī dažādas aktivitātes bērniem.

Tos, kuri vēlas gan strādāt, gan atpūsties, gaidīs “Tech SPA Druskininkai”. Šo vietu ir iemīļojuši attālinātā darba piekritēji. Savukārt jau darbu nogurdinātajiem “Amberton Green SPA” piedāvā izbaudīt augstākā līmeņa procedūras, kuras palīdzēs līdzsvarot miega kvalitāti un režīmu, kā arī atslābināt nervu sistēmu.

Neringā labiekārtoti dažādi tūrisma objekti un infrastruktūra

Gaidot viesus, Neringa ir veikusi dažādus uzlabojumus, lai viesiem būtu vēl patīkamāk baudīt dažādus apskates objektus. Piemēram, labiekārtots Urbas kalns, kur atrodas bāka, kā arī tagad uz Neringas sirdi – Parnīdu kāpu, no kuras paveras elpu aizraujoši dabas skati, ved jaunizveidotas kāpnes. Tāpat kūrorts ir parūpējies par jauniem velo un gājēju maršrutiem Nidā, lai iedzīvotājiem un tūristiem nodrošinātu labāku piekļuvi jūras krastam.

Dzintara muzejs “Mizgiriai” aicina iepazīt seno dzintara stāstu, atklājot dažādus dzintara veidus un mākslas darbus, kuri radīti no dzintara. Pēc muzeja apmeklējuma jūs zināsiet, kā dzintars tiek apstrādāts, veidots un iekļauts mākslas darbos.

Palangā atklāts jaunākais un modernākais panorāmas rats Baltijā

Palangas sirdī, netālu no pilsētas piekrastes, iedzīvotājus un pilsētas apmeklētājus priecē jaunākais un modernākais panorāmas rats Baltijā, sniedzot iespēju baudīt skaistās pilsētas ainavas  40 metru augstumā. Panorāmas rats ir aprīkots ar automatizētām kajītēm, kurās pieejams gan kondicionieris karstajām vasaras dienām, gan arī apsildes sistēma vēsākam laikam. Šī atrakcija noteikti kļūs par šī gada romantiskāko vietu, kurā tiks vēroti Palangas pilsētas skati un saulrieti, gan arī bildinātas otrās pusītes. Panorāmas rata apmeklējums vienam cilvēkam izmaksās 10 eiro.

Kultūras un vietējās arhitektūras cienītājiem noteikti patiks atjaunotā Dzintara muzeja apmeklējums, jo tas ir iekārtots vienā no Palangas muižām. Ar videoinstalāciju palīdzību muzeja apmeklētājiem tiek dota iespēja ielūkoties muižas vēsturiskajos notikumos, izdzīvot senos muižas iedzīvotāju un saimnieku stāstus par laikiem, kad šajās telpās ritēja ikdienas dzīve un krāšņi notikumi.

Anīkščos norisināsies festivāls “Devilstone”

No 14. līdz 17. jūlijam Šventojas upes krastā norisināsies ekstrēmās un alternatīvās mūzikas brīvdabas festivāls “Devilstone”. Festivāls ik gadu iepazīstina ar aktuālajiem roka, metāla un elektroniskās mūzikas alternatīvu veidotājiem no Eiropas un pasaules malām.

Labirintu parks ir parūpējies, lai visu cauru gadu gan lielie, gan mazie varētu izbaudīt slidošanas prieku. Taču Safari parks savus apmeklētājus iepriecinās ar papildu apvidus automašīnām, lai ikvienam būtu ērtāk un drošāk vērot parka iemītniekus – zebras, vēršus, strausus, briežus un citus.

Ezera pilsētā Ignalinā atklāts jauns ūdens atrakciju parks

Šovasar Ignalinā būs iespējams baudīt ne tikai pludmales zeltaino smilšu krastu, ezera dzidro ūdeni un sportisko garu futbola un volejbola laukumos, bet arī atpūsties jaunajā ūdens atrakciju parkā.

Tajā būs iespējams izmēģināt gan dažādas piepūšamās atrakcijas uz ūdens, gan veikparku.

Sporta cienītāji tiek aicināti uz dažādiem pasākumiem: no 11. līdz 12. jūnijam noritēs Lietuvas kauss triatlonā, bet no 18. jūnija – Baltijas čempionāts svarcelšanā.

Kauņas rajons aicina apmeklēt mākslas telpu uz kuģa

Kauņas rajona apmeklētājus priecēs jauns apskates objekts – lielais kultūras kuģis “Nemuno7”. Agrāk šis kuģis kalpoja kā zemessūcējs jeb Nemunas upes grunts tīrītājs, taču tagad tas atdzimis kā moderna mākslas telpa.

Kūrorta teritoriju iespējams apskatīt ne tikai pastaigājoties, bet arī dodoties braucienā ar kuģīti “Zapyškis”. Brauciens norisināsies aptuveni 45 minūtes pa Lietuvas garāko upi Nemunu. Interesenti ar kuģīti var doties uz Kačergini, Kulautuvu vai Vilkiju.

Traķi piedāvā izbaudīt ģimenes brīvdienas

Krāšņā Traķu pilsēta aicina ikvienu doties ģimenes brīvdienās, izbaudot daudz un dažādas aktivitātes, piemēram, braucienus ar caurspīdīgām kanoe laivām, ūdens velosipēdiem vai dabai draudzīgajām laivām. Pilsētas iedzīvotāji un apmeklētāji var doties arī nakts ekskursijās, izjādēs ar zirgiem, kā arī apskatīt alpaku un dinozauru parkus. Šajā vēsturiski senajā, kulturāli piepildītajā un kulinārijas ziņā bagātajā pilsētā ikviens atradīs sev piemērotāko nodarbi. Garlaicīgi nebūs nevienam, jo kūrorta teritorijā ir pieejama gan lavandu ferma, gan alpaku ferma, ko īpaši iecienījušas ģimenes ar bērniem.

Zarasi – ūdens atrakciju paradīze

Septiņu ezeru pilsēta Zarasi ir gatava uzņemt atpūtniekus, piedāvājot vairākas interesantas tūrisma vietas, piemēram, trošu parku, kas piemērots gan ģimenēm, gan bērniem, kā arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Parkā pieejamas ne tikai 90 šķēršļu joslas, kuras izvietotas kokos, bet arī atpūtas zonas, kurās rīkot pikniku. Savukārt “Wakelnn” ūdens atrakciju parkā, kas atrodas Zarasi Lielajā salā, atpūtniekus gaida jaunas ūdens aktivitātes – 15 veika stacijas šķēršļi, atjaunotas atpūtas zonas un papildu nakšņošanas vietas parka apmeklētājiem.

Taču, ja vēlaties baudīt mierpilnu atpūtu Zarasi Lielajā salā, tur jūs sagaidīs jaunas pārgājienu takas, kas vijas gar ezera krastu, kā arī vairākas labiekārtotas atpūtas vietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52458906sec.