Deviņi galamērķi Lietuvā, kur pavadīt vairākas dienas

Ja vēlies doties pāris dienu garās brīvdienās, bet nevēlies atpūsties tālu no Latvijas, tad Lietuvas apceļošana būs tieši laikā. Lec savā auto un dodies iepazīt kādu no Lietuvas kūrortiem – Birštonu, Druskininkus, Neringu, Palangu vai kūrortu teritorijām – Traķus, Ignalinu, Anīkščus, Zarasus vai Kauņas rajonu.

Relaksējošas un veselību veicinošas brīvdienas Birštonā

Birštona ir viena no senākajām Lietuvas kūrortpilsētām, kurā papildus skaistajai dabai un Nemunas upes līkločiem, pilsētas viesiem ir iespēja baudīt  plašu un unikālu veselības pakalpojumu klāstu. Pilsētas unikalitāte slēpjas tās dabas bagātībās – minerālūdens avotos, dabas radītās ārstnieciskajās dūņās, tīrajā vidē, kā arī veselībai labvēlīgajā klimatā. Šajā kūrortā ir iespēja baudīt vairāku dienu atpūtu augstas kvalitātes sanatorijās un SPA centros, kuros tiek nodrošināti labākie medicīnas un labsajūtas pakalpojumi.

Kūrorta apmeklētājiem, kuri vēlas baudīt aktīvāku atpūtu, tiek piedāvāts baudīt dažādas sporta un izklaides iespējas, piemēram, velo maršruti gleznainajā Birštonas apkārtnē, iespaidīgi braucieni Lietuvas garākajā upē – Nemunā ar laivu, kuģi vai smailītēm. Tāpat ir arī iespēja izbaudīt elpu aizraujošas sajūtas lidojumā ar gaisa balonu.

Vairāk informācijas: www.visitbirstonas.lt/lv/

Spa un aktīvā atpūta Druskininkos

Druskininki ir kūrorta pilsēta, kur ikvienam apmeklētājam ir iespēja iziet cauri tās senajām un interesantajām ielām, kas ļaus apbrīnot kūrorta dabas skaistumu, apmeklēt populārākās un mazāk pazīstamās vietas. Dodoties pastaigā, braucienā ar velosipēdiem vai skrejriteņiem pa Druskininku krāšņajiem parkiem un skaistajiem mežiem, kūrorta apmeklētāji varēs baudīt pilsētas skatus un jautri pavadīt laiku vienuviet.

Ja esat noilgojušies pēc ūdens priekiem, Druskininku akvaparks būs īstā vieta, kur pavadīt savas brīvdienas. Šeit varēs atpūsties gan lielie, gan mazie, sajūtoties kā siltajās zemēs. Toties, ja gribas ekstrēmākas sajūtas, tad noteikti jādodas uz Uno piedzīvojumu parku, kur katrs parka apmeklētājs varēs doties aktīvā piedzīvojumā pa takām, kuras izvietotas kokos. Pēc aktīvas atpūtas ir nepieciešams nedaudz atpūsties un relaksēt ķermeni. Tam var palīdzēt “Veselības aplis” programma, kur iespējams baudīt minerālūdens vannas, pirtis, vingrošanas nodarbības un daudzas citas Druskininku tradicionālās dziedniecības tradīcijas.

Vairāk informācijas: www.druskininkai.lt/en/

Relaksējošas brīvdienas Neringā

Nav noslēpums, ka Neringa atrodas īpaši skaistā vietā – Kuršu kāpas pussalā, kur iespējams baudīt Lietuvas skaisto dabu un piekrastē esošās priekšrocības. Baltijas piekrastei ir īpašs labsajūtu veicinošs efekts, tā ir sakopta, tīra un sāļiem bagāta, kas rada mierpilnu, relaksējošu un dziedniecisku efektu. Šķiet, ka vienkārša pastaiga gar jūras krastu ar dziļu svaiga gaisa ieelpošanu papildina organismu ar mums svarīgākajām vielām un mikroelementiem. Turpretim došanās Baltijas jūras vēsajos viļņos rada enerģiju un norūda ķermeni, kas uzlabo mūsu veselību un pašsajūtu.

Ja vēlaties izrauties no ikdienas ritma, atgūt spēku un relaksēties, Neringa aicina doties pastaigās pa meža takām. Šādas meža meditatīvās pastaigas (shinrin-yoku) ir populāras visā pasaulē, jo tās cilvēkam dāvā spēku, rada mieru un ļauj atjaunoties.

Vairāk informācijas: www.visitneringa.com/en/

Arhitektūras un mākslas baudīšana Palangā

Dodoties brīvdienās uz Palangu, noteikti iesakām apmeklē Birutes parku, kas ir viens no bagātākajiem, sakoptākajiem un skaistākajiem parkiem Ziemeļeiropā. Šis apskates objekts būs īstā vieta, kur apskatīt skaisto Palangas dabu un smalko arhitektūru. Īpaša vieta šajā parkā ir Palangas dzintara muzejam, kurā apskatāmi ap 6000 dzintara eksponātu, kā arī paralēli iespējams baudīt izglītojošās aktivitātes un doties dažādās ekskursijās gida pavadībā. Visas vasaras garumā Birutes parka rotondā ceturtdienās, piektdienās un sestdienās plkst. 18:30 ir iespējams baudīt pūšamo instrumentu orķestra koncertus bez maksas. Tā ir īpaša iespēja apvienot pastaigu parkā, muzeja apmeklējumu un visbeidzot arī baudīt muzikālu priekšnesumu.

Skaista daba un muzeji nekad nevar būt par daudz, tāpēc, ceļojot pa Palangu nepieciešams iegriezties arī  modernista un tēlnieka Antana Monča mājā-muzejā. Šajā īpašajā vietā jūs sagaida pilnas programmas  mākslas baudījums, jo šeit atrodas gan skulptūras, gan zīmējumi, gan gleznas, kā arī masku un svilpaunieku mākslas darbi.

Vairāk informācijas: www.visit-palanga.lt/en/

Piedzīvojumi un valdzinošs miers Anīkščos

Anīkščos var izbaudīt gan iedvesmojošus piedzīvojumus, gan valdzinošu mieru. Dažu dienu laikā, uzturoties Anīkščos, var iepazīties ne tikai ar brīnišķīgo dabu, bet arī piedzīvot neaizmirstamus un elpu aizraujošus mirkļus. Skaistās Laju takas koku galotnēs atklāsiet Anīkšču kalnu grēdas un Šventojas upes varenību un skaistumu. Taču brīnišķīgo pilsētas panorāmu ir iespējams vērot no skatu laukuma augstākajā baznīcā Lietuvā.

Aktīvās izklaides cienītājiem ir iespēja baudīt braucienu rodeļu un kameršļūkšanas trasēs Kalitas kalnā.  Jautrs piedzīvojums ir garantēts arī Labirinta parkā, kur atrodamas dažādas atrakcijas un labirinti. Te atrodams kukurūzas labirints, kas atzīts par lielāko labirintu Lietuvā.

Vairāk informācijas: www.infoanyksciai.lt/lv/

Ignalina aicina iepazīt muzejus un citas interesantas vietas

Viena no populārākajām apskates vietām Ignalinas kūrorta teritorijā ir Palūšes Sv. Jāzepa baznīca, kura izceļas ar īpašu koka arhitektūru un seno zvana torni. Šī baznīca ir viena no vērtīgākajām un senākajām tautas arhitektūras piemiņām. Baznīca ir slavena ar to, ka tās celšanas laikā netika izmantoti ne zāģi, ne naglas.

Arī Ladakalnis ir viena no populārākajām apskates vietām, kas atrodas Aukštaitijas Nacionālajā parkā. Kalns paceļas 176 metrus virs jūras līmeņa, kur paveras elpu aizraujoši skati un brīnišķīga panorāma – ainava uz sešiem ezeriem.

Viesojoties Ignalinā, noteikti jāapmeklē arī Biškopības muzejs, kas ir vienīgais šāda veida muzejs Lietuvā. Tajā var uzzināt par biškopības profesiju, vēsturi un dažādajiem noslēpumiem, kuri radušies šī amata darītājiem.

Vairāk informācijas: www.ignalina.info/en/

Mazo pilsētu un ciemu izzināšana Kauņas rajonā

Bieži vien dodoties brīvdienās par galamērķi tiek izvēlētas lielākās un atpazīstamākās vietas, taču Kauņas rajons aicina atklāt mazo pilsētu un ciemu burvību. Kauņas rajons, kuru veido trīs mazas pilsētas pie Nemunas upes – Kačerginė, Kulautuva un Zapiškis, jau starpkaru laikā bija slavenas ar senatnīgo dabas skaistumu un veselības resursu ārstniecisko spēku. Šodien tā ir klusuma un mājīguma oāze, kas aicina aizbēgt no pilsētas kņadas un veltīt laiku atpūtai.

Kulautuvā esošā Dievu un dieviešu ieleja  ir īpaša un ļoti maģiska vieta. Šeit izvietotas koka skulptūras, kas atveido dažādas senās dievības, kas ir svarīgas lietuviešu senajā kultūrā. Tikpat ikviens ir aicināts apmeklēt minerālūdens buveti, kurā iespējams nogaršot ūdeni tieši no avota, kam esot pat maģiskas spējas. Šo gleznaino apkārtni var iepazīt gan pastaigājoties, gan braucot ar velosipēdu, gan izmantojot ūdens transportu.

Vilkija ciemata vēsture ir gana drūma un notikumiem bagāta, jo ugunsgrēks 19. gadsimta beigās nopostīja pilsētas centrālo daļu un veco Vilkijas baznīcu. Taču jau 20. gadsimta sākumā uz ciema kalna tika uzbūvēta jauna, skaista baznīca – Sv. Jura baznīca. Savukārt viesojoties Zapiškis, noteikti jāapmeklē 16. gadsimta beigās uzceltā, mūsdienās par Lietuvas baznīcu māti dēvētā Sv. Jāņa Kristītāja baznīca – Kauņas rajona rota un lepnums. Šī baznīca ir izcils gotiskās arhitektūras šedevrs, turklāt tai piemīt spēcīga aura un mākslinieciskā klātbūtne.

Vairāk informācijas: www.visit.kaunas.lt/en/

Vēstures izzināšana Traķos

Traķu pilsēta jau izsenis ir piesaistījusi ar savu unikālo, ezeriem bagāto ainavu un viduslaikos būvēto, pagājušajā gadsimtā no gruvešiem piecelto piļu kompleksu. Vectraķu, Traķu pussalas un salas pils ir novada vizītkarte, kas atspoguļo ne tikai materiālo, bet arī garīgo Lietuvas tautas mantojumu.

Traķu vēsturi iespējams iepazīt arī ar audio gida palīdzību (pieejams arī latviešu valodā). Maršrutā ir iekļauti septiņi vēsturiskie apskates objekti ar ierakstītiem audio stāstiem. Maršruta objektu norādes iespējams atrast uz informatīvajām plāksnēm, kas uzstādītas uz objekta blakus esošajiem soliņiem. Vēstures cienītājiem noteikti patiks apmeklēt arī Traķu pussalas pils teritoriju. Tās bijušajā dominikāņu klostera kapelā apmeklētājus gaida sakrālās mākslas ekspozīcija. Tajā izstādīti aptuveni 200 objekti, tai skaitā liturģiskie un altāra piederumi, baznīcas apģērbs un 18. gs. baznīcas zvani.

Taču, ja vēlaties aizmirst par pilsētas burzmu un atklāt mierpilnus un skaistus dabas skatus, iesakām apmeklēt takas, dodoties īsākos vai garākos pārgājienos. Apmeklējot tūrisma taku, kura ved cauri Varniku botāniskajam-zooloģiskajam rezervātam, iespējams ieraudzīt un sajust bagātīgo dabas daudzveidību. Savukārt, dodoties pārgājienā pa Aukštadvaris  reģionālā parka takām, atklāsiet ciema noslēpumus un skaistākās vietas.

Vairāk informācijas: www.trakai-visit.lt/lv/

Aktīvas brīvdienas Zarasos

Zarasi ir pilsēta, kur ikviens atradīs piemērotākās aktivitātes un iegūs jautras emocijas. Gleznainajā Zarasi ezera piekrastē atrodas tīklu taku trase, kas ir izveidota koku galotnēs ar četrām dažādām grūtības pakāpēm. Tā ir jautra izklaides iespēja jebkuram cilvēkam, jebkurai vecuma grupai, jo ikvienam tiks piemeklēts atbilstošākais trases līmenis, kas ļaus justies droši, bet tajā pat laikā – baudīt adrenalīna pilno sajūtu. Trase ir patiesi piemērota ikvienam tās apmeklētājam, jo 5 metru augstumā ir izveidots maršruts cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Tāpat ir vērts doties uz ūdens  izklaides kompleksu “Wake inn un Water inn”, kas atrodas Zarasi ezera Lielajā salā. Šeit ikviens varēs izmēģināt veikbordingu, ūdens slēpošanu un akrobātiku, kā arī izklaidēties ūdens piepūšamo atrakciju daļā. Tā ir ideāla vieta ģimenēm un sporta entuziastiem!

Vairāk informācijas: www.visit-palanga.lt/en/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44403219sec.