Viļņā strauji pieaug Latvijas ceļotāju plūsma: Lielākā daļa izvēlas spontānu pilsētas atpūtu

Pēc pandēmijas tūrisms kļūst arvien aktīvāks, un daudzi ceļotāji apsver ideju doties uz kaimiņvalstīm. Ceļotāji no Latvijas arvien biežāk par savu galamērķi izvēlas Viļņu. Apmeklējuma iemesli ir dažādi - no spontāniem pilsētas izbraucieniem līdz kultūras pasākumiem.

Pēc pandēmijas ierobežojumiem ceļotāji meklē dažādus ceļojumu galamērķus. Tā kā Lietuva tika atzīta par trešo labāko valsti ceļojumiem, tūristi, kas apmeklē valsts gleznainākās vietas, ekskluzīvākus iespaidus var gūt Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Piemēram, Latvijas ceļotāji bieži izvēlas spontānu ceļojumu uz Viļņu, jo ceļojuma attālums ir salīdzinoši neliels.

Daudzus vilina arī vairāki starptautiski pasākumi un augsta līmeņa mūzikas festivāli. Piemēram, festivāls Jauns kā Viļņa, kas tika rīkots par godu Viļņas 700 gadu jubilejai, pulcēja 40 tūkstošus vietējo un ārvalstu skatītāju. Nākamajā gadā Viļņā notiks vēl vairāk vērienīgu dzimšanas dienas pasākumu, piemēram, Viļņas gaismas festivāls, ko iecienījuši gan lietuvieši, gan kaimiņi.

Latvija joprojām ir viena no 10 valstīm ar lielāko tūristu plūsmu uz Viļņu. Šā gada pirmajā pusgadā Latvijas ceļotāji sasniedza 73% no pirmspandēmija līmeņa, kas tika novērots tajā pašā periodā 2019. gadā, kas bija viens no tūrisma ziņā ražīgākajiem gadiem valstī.

Top aktivitātes Viļņā: lidojumi ar gaisa balonu un gastronomiskie piedzīvojumi

Tā vietā, lai klejotu pa daudzajām pilsētas kultūras vietām, ceļotāji Viļņā var atrast nišveidīgāku pieredzi. Piemēram, tā ir vienīgā galvaspilsēta Eiropā, kurā oficiāli atļauts lidot virs tās ar gaisa balonu. Vērojot, kā pilsēta izplešas un saplūst ar pauguriem un zaļajiem mežiem zem kājām, tas ir viens no vilinošākajiem piedzīvojumiem pilsētā.

Plašais gastronomiskais piedāvājums vilina gardēžus, kuri ilgojas pēc tradicionāliem lietuviešu ēdieniem ar mūsdienīgu ievirzi. UNESCO sarakstā iekļautajā vecpilsētā ir daudz restorānu - visi atrodas rokas stiepiena attālumā viens no otra. Tajā pašā laikā apmeklētāji, kas vecpilsētas bruģēto ieliņu šarmu labprātāk nomainītu pret jaunām un modernām vietām, var apmeklēt Viļņas Stacijas rajonu, kas atzīts par vienu no stilīgākajiem rajoniem pasaulē. Tagad tas ir pazīstams ar plaukstošu kultūras, mākslas un naktsdzīvi, alternatīvām pasākumu norises vietām un mākslinieku un jauniešu tikšanās vietām.

Pandēmijas laikā izveidojusies par brīvdabas kafejnīcu, Viļņa joprojām lepojas ar iedzīvotājiem un viesiem pieejamiem brīvdabas pasākumiem visas vasaras garumā: kulta kino seansiem zem viena no pilsētas galvenajiem tiltiem, brīvdabas bibliotēkām, kas izkaisītas pa pilsētu skvēros un parkos, un brīvdabas mūzikas festivāliem, kas ik gadu vasarā pulcē lielus apmeklētāju pūļus.

Tā kā nākamgad Viļņa svinēs 700 gadu jubileju, pilsēta savus iedzīvotājus un viesus pārsteigs ar daudziem mākslas un kultūras pasākumiem, mūzikas festivāliem un citām izklaidēm. Latvijas tūristu plūsmas pieaugums gaidāms saistībā ar svinībām un ļoti gaidītajiem pasākumiem, piemēram, Viļņas gaismas festivālu, mūzikas festivālu Jauns kā Viļņa un citiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44893503sec.