Lietuvā norisināsies Kafijas kultūras dienas

Pirmo reizi Lietuvā tiek organizētas Kafijas kultūras dienas 2008, kas norisināsies 26. janvārī, apvienojot Lietuvas kafijas pagatavošanas čempionātu un kafijas svētkus.

Svētku laikā Viļnas iedzīvotāji un viesi tiks iepazīstināti ar kafijas pagatavošanas īpatnībām. Viesiem būs iespēja arī nobaudīt īpašās kafijas tirdzniecības centrā Eiropa.

Kafijas pagatavošanas čempionāts notiks pēc pasaules kafijas pagatavošanas čempionāta noteikumiem. Īpašos noteikumus sastāda Eiropas kafijas asociācija (SCAE). Tiesneši vērtēs bārmeņus vairākās kategorijās: pēc kafijas garšas, kvalitātes, identiskuma. Čempionātā aicināti piedalīties arī pieredzējuši kafijas meistari, jo nav tik viegli pagatavot, piemēram, četras vienādas espresso kafijas tasītes.

Katram konkursa dalībniekam 15 minūšu laikā četriem tiesnešiem būs jāpasniedz: četras identiskas espresso kafijas tasītes, četras vienādas kapučīno kafijas tasītes, četri identiski, pēc paša izvēles, firmas dzērieni (bez alkohola). Dzērienu pasniegšanas kārtība ir brīva, bet tās pašas kategorijas dzērieni ir jāpasniedz vienā laikā. Tiesneši vērtēs kafijas garšu, patavošanas kvalitāti, identiskumu. Čempionāta uzvarētājs saņems ceļojumu uz Pasaules bārmeņu kafijas čempionātu.

Labākais kafijas bārmenis pārstāvēs Lietuvu Pasaules kafijas bārmeņu čempionātā- 2008 (World Barista Championship), kas norisināsies Kopenhāgenā, no 19.-22 jūnijam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.86163402sec.