Viļņa saņem kā dāvanu Berlīnes mūra fragmentu

Šogad Vācija atzīmē 20.gadus kopš Berlīnes mūra krišanas. Vācijas vēstniecība Lietuvā kopā ar Gētes institūtu Lietuvā dāvina Viļņas pilsētai – unikālu dāvanu, Berlīnes mūra fragmentu.

2009.gada 9. novembrī tas tika svinīgi atklāts Eiropas parkā, piedaloties Vācijas vēstniecei Lietuvā un Viļņas mēra vietniekam, kā arī projekta organizatoriem un preses pārstāvjiem.

Vienota Eiropa, tās valstu neatkarība un sadarbība ir svarīga, par ko šodien mums stāsta šī Berlīnes mūra paliekas. Šī mūra fragmenti atrodas arī citās Eiropas un pasaules valstīs, piemēram, Ņujorkā (ASV), Parīzē (Francija), Kijevā (Ukraina), Hamburgā (Vācija), Marseļā (Francija).

Lietuvā esošais Eiropas parks pēc neatkarības atgūšanas demonstrēja Lietuvas atvērtību Eiropas mākslai un kultūrai. Eiropas parks ir viens no pirmajiem, kas aicināja uz Lietuvu māksliniekus no visas pasaules un projekts “Graut Berlīnes mūri” kļuva par jaunu domāšanas veidu kultūras nozarē, par simbolu, kā arī tiltu starp atšķirīgām kultūrām. Berlīnes mūra fragments uzturēs vienotu Eiropu simboliskā skulptūru parkā, kā arī atgādinās par to, cik trausla ir brīvība.

Projekta organizatori: Vācijas vēstniecība, Gētes institūts Lietuvā, Viļņas pilsētas pašvaldība. Dalībnieki: Eiropas parks, Starptautiskais kravu pārvadājumu uzņēmums SIA “Göllner Spedition”. Šis projekts ir programmas “Viļņa – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2009” daļa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Ignalinos rajono TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34894395sec.