Palanga aicina Latvijas tūristus nobaudīt salakas

12.02.2011 Palangā jau astoto reizi tiks organizēti tradicionālie svētki «Palangas Salaka». Svētku laikā kūrortpilsētas viesi varēs tuvāk iepazīties ar piejūras zvejnieku tradīcijām, vēsturi un kulinārijas mantojumu.

Uz gājējiem atvēlētās J. Basanavičus ielas visas dienas garumā atpūtniekus gaidīs svaigas, tikko kūpinātas vai ceptas salakas, kā arī zivs zupa. Porcija, kurā ierasti ir sešas apceptas salakas, maksā aptuveni latu. Par tradīciju kļuvusi arī iespēja iegādāties zivis improvizētā zivju tirdziņā, kur tās tirgo paši zvejnieki, vienlaicīgi arī plātoties ar saviem zvejnieku stāstiem.

Tāpat atpūtniekus sveiks dziedošas un dejojošas zivis, jo šajā laikā savus priekšnesumus allaž demonstrē vietējie kolektīvi, tai skaitā būs arī koncerts «Zvejnieku tautas melodijas». Tradicionāli ir arī šo svētku konkursi – enkura celšanas sacensības, zvejnieku laivas stumšanas sacensības un salakas ēšanas čempionāts.Savu iespēju izmantos arī Lietuvas amatnieki, lai tirgotus savas metāliskās, māla, dzintara un citādi darinātās zivtiņas un citus rotājumus.

Enciklopēdijā «Latvijas Daba» ir teikts, ka salaka (lietuviski - stinta, krieviski - корюшка) sastopama Baltijas jūrā piekrastes rajonos, no kurienes ienāk upju lejtecēs un piejūras ezeros. Salaka koncentrējas upju grīvu rajonā ziemā un februārī - aprīlī ienāk upēs uz nārstu.

«Organizēta salakas nobaudīšana ir lieliska iespēja piesaistīt tūristus Palangā nesezonas laikā,» stāsta Palangas viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Gintaras Sičiunas, piebilstot, ka ar katru gadu uz šiem svētkiem ierodas aizvien vairāk tūristu gan no Lietuvas, gan Kaļiņingradas apgabala Krievijā, gan arī no Latvijas.

Latvijas tūristu skaita pieplūdumu Gintaras Sičiunas skaidro ar to, ka šādi svētki Latvijā netiek svinēti, gan arī tāpēc, ka šāds nedēļas nogales brauciens uz kaimiņvalsti ir labs veids kā svinēt Valentīna dienu kopā ar saviem mīļotajiem cilvēkiem.

«Arī Valentīna dienas svinēšana jau ir kļuvusi par tradicionālu Palangas veiksmes stāstu nesezonas laikā, jo mīlētāji šo svētkus vēlas svinēt ārpus ierastas vides. Romantika ir saistīta gan ar ceļošanu, nakšņošanu viesnīcā, vakariņām restorānā, pastaigu gar jūru,» zina teikt Gintaras Sičiunas, piebilstot, ka Palangas viesnīcu un restorānu piedāvājums mīlētājiem ir ļoti vilinošs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Ignalinos rajono TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40924907sec.