Brīvdienās Zarasi aicina līdzjutējus uz rallija svētkiem

2012. gada 17. un 18. augustā Zarasi kļūs par autorallija galvaspilsētu. Jau trešo reizi 300 ezeru rallijs (300 lakes rally) pulcinā kopā spēcīgākos braucējus no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un Ukrainas. Dalībnieku sarakstā ir iekļautas vairāk kā 70 ekipāžas, un tāds sportistu daudzums sola aizraujošu cīņu divu dienu garā pasākuma ietvaros.

Šīs 300 lakes rally sacensības – tas ir ne tikai Lietuvas autorallija čempionāta posms, šajā pasākumā sportisti sacentīsies arī par Baltic Rally Challenge 3.posma punktiem, līdz ar to sacensībās piedalīsies arī liels skaits ārzemju ekipāžu.  

Latvijas rallija meistarus Lietuvā notiekošajās sacensībās uzskata par favorītiem. Sportisti no Latvijas jau daudzas reizes ir aizveduši sev līdzi galvenās sacīkšu godalgas, bet Latvijas līdzjutēji vienmēr ir sparīgi atbalstījuši savējos. No otras puses, rallijs – tā ir brīnišķīga izklaide un pozitīvas emocijas visām brīvdienām, līdz ar to lietuvieši, latvieši, krievi, poļi un igauņi no visas sirds jūt līdzi ne tikai saviem sportistiem, bet arī citu valstu pārstāvjiem, kas rāda ko spēj.  

Rallijs 300 lakes rally tā dalībniekiem nav no vieglajiem. Sportistus gaida 15 ātrumposmi 126 km garumā, bet divu dienu laikā kopumā būs jāveic vairāk par 450 km. Lielākā trases daļa, ko klāj grants segums, būs ātra un līkumaina, un tikai 21 km būs ar asfalta segumu.

Sacensības sākās jau piektdien, 17. augustā. Plkst. 18:20 sportisti veica 4.5 km garu ātrumposmu Zarasu pilsētā, pēc tam (no plkst. 19:00) braucējus gaidīja otrais posms 6 km garumā, bet vēlāk pilsētas posmu ekipāžas veica vēl vienu reizi. Pēc tumsas iestāšanās no plkst. 22:00 komandas sacentās Zarasu ezera salā – šeit komandām bija jāveic 2 kilometrus garš ātrumposms.

Intriga saglabāsies un emociju pieplūdums ir gaidāms arī šodien, 18. augustā. Sacensības sāksies plkst. 9:20. Sestdienas sacensību pirmajā daļā ir paredzēti 3 ātrumposmi. Pēc apkopes pārtraukuma ekipāžām būs jāveic ceturtais ātrumposms, bet potenciālie pretendenti uz uzvaru taps zināmi vakarā, kad sportisti nobrauks vēl 3 ātrumposmus, kuru vidū ir arī visa rallija pats garākais posms (19.9 km). Tomēr visi punkti uz i tiks salikti vakarā, kad plkst. 19:30 Zarasu ezera salā komandām būs jāveic pēdējais ātrumposms 2 km garumā. Finišā visus gaidīs grandiozs koncerts un uguņošana.

Šādās sacensībās visi, kas ir sasnieguši finišu, var saukt sevi par uzvarētājiem. 300 ezeru rallijs nekad nav vienkāršs, bet finišs atsver ekipāžu divu dienu smago darbu. Turklāt skatītāji, kas Zarasos pulcējas ap vairākiem tūkstošiem, ne tikai priecājas par savu favorītu uzvarām, bet arī dedzīgi jūt līdzi visiem sportistiem.

Šo gleznaino Lietuvas apgabalu salīdzina ar Somiju, kur katru gadu norisinās slavenais 1 000 ezeru rallijs. Tāpēc ielūdzam visus uz Zarasiem, lai kopīgi veidotu šī brīnišķīgā pasākuma vēsturi. Iespējams, ka jau nākamajā gadā 300 ezeru rallijs pārkāps Lietuvas robežas un pārcelsies uz Latviju. Esiet tie, kas ieraudzīs, kā izskatās vienas no aizraujošākajām Baltijas valstu rallija sacensībām.

Sīkāka informācija par ralliju interneta vietnē www.300lakesrally.lt


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48875999sec.