Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms Kauņā pulcēs vairāk nekā 100 sportistus

2015. gada 6. un 7. jūnijā Kauņā, "Nemuno Žiedas" trasē tiks aizvadīts otrais Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta posms, kā arī otrais posms 4 stundu izturības čempionātam (4H Baltic Endurance Championship). Šis būs pirmais no diviem posmiem, kuri norisināsies Lietuvā. Sacīkstēm pieteikušies vairāk nekā 100 dalībnieki no 5 valstīm. Kopumā uz starta stāsies vairāk nekā 70 automašīnas.

Prestižākā "Baltic Touring Car" klase šoreiz pulcēs 15 dalībniekus, viņu vidū būs arī latviešu autošosejas vecmeistars Rolands Dūda ar "BMW E46" automašīnu. Viņa "BTC 1" 2,0 L klasē gaidāmi 7 dalībnieki. Tāpat uz starta redzēsim lietuviešu rallija braucēju Ramūnu Čapkausaks, kurš vēl nesen piedalījās "Rally Talsi". Arī šajā posmā startēs pirmajā posmā nepārspētais uzvarētājs, lietuvietis Dainius Matijošaitis, kā arī citi spēcīgākie lietuviešu braucēji.

Šajā Baltijas čempionāta posmā savā starpā sacentīsies 13 "Kumho Challenge" klases sportisti, kuri startēs divās ieskaites klasēs - Latvijas čempionāta Nacionālās klases ieskaitē un "Super1600" klasē. Arī šoreiz uz starta redzēsim Gariju Rožkalnu, kurš pirmā posma ietvaros Nacionālajā klasē izcīnīja savu pirmo uzvaru, dalot pjedestālu ar vēl diviem latviešu sportistiem. Savukārt "Super1600" klasē arī šajā posmā dalību ņems pirmā posma uzvarētājs Kristaps Mietulis.

Tikmēr kā pirmie uz starta svētdienas rītā pulcēsies Baltijas izturības četru stundu brauciena dalībnieki. Otrajam posmam pieteikušās 18 komandas no četrām valstīm, tostarp gandrīz visi pirmā posma favorīti visas ieskaites klasēs, kā arī vairāki jaunpienācēji. Izturības sacīkstēs redzēsim arī divas latviešu komandas – "AlfaClub Racing" un "Flash Racing" komandu, kura pirmā posmā izcīnīja trešo vietu "Diesel" klasē.

Paralēli Baltijas čempionātam, norisināsies arī Lietuvas autošosejas čempionāts un Lietuvas "Mini žiedas" čempionāts, kas pulcēs 25 dalībniekus.

Sestdien, 6. jūnijā – pirmajā sacīkšu dienā, norisināsies treniņu braucieni visām sacensību klasēm un kvalifikācijas brauciens izturības sacīkšu dalībniekiem. Svētdien, 7. jūnijā, jau no plkst. 9.20 tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni un sacīkšu braucieni visās ieskaites klasēs.

Plašāka sacensību programma un cita informācija pieejama mājaslapā www.batcc.eu, jaunumiem no sacīkšu norises vietas varēs sekot līdzi Facebook lapā "Baltic Touring Car Championship".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76946282sec.