Cik izmaksā brauciens uz Sāremā salu?

Igaunijas lielākā sala - Sāremā, dēvēta arī par Sāmsalu, ir lieliska vieta, kur aizbraukt "izvēdināt galvu". Kā saka paši igauņi, vasaras brīvdienas ir daudz labāk pavadīt nevis kontinentālajā Igaunijā, bet gan salās valdošās dabas vidū, apmetoties tūrisma saimniecībās.

Un kā nu ne - Sāremā ir tik pieprasīta, ka vasaras sezonā piektdienu vakaros prāmjiem, kas kursē starp Igaunijas kontinentālo daļu un Sāremā (Virtsu - Kuivastu), ir uzlikta 50% piemaksa. Tas, lai mazinātu pieprasījumu un neveidotos milzīgas rindas. Tāpat ir arī ar svētdienu vakariem - līdz ar to, ja braucat piektdienas vakars - svētdiena, jārēķinās ar nedaudz dārgāku maksu par pārcelšanos uz/no salas.

Tomēr cik kopumā izmaksātu brauciens uz Sāremā?

Pirmkārt jau jāizvēlas kā dosieties - ja dosieties ar savu mašīnu, jārēķinās ar aptuveni 700 nobrauktiem kilometriem turp-atpakaļ (Sāremā lielākā pilsēta Kuresāre, kas arī ir salas centrs no Rīgas atrodas 340 kilometru attālumā). Tam klāt jāpierēķina prāmja izmaksas (8,40 eiro par vieglo automašīnu un 3 eiro par katru pasažieri). Braucot 4 cilvēkiem mašīnā, pārcelšanās uz Sāremā izmaksā 20 eiro - atpakaļ būs tikpat. Prāmja biļetes iespējams iegādāties gan internetā, gan uz vietas.

Pieņemot, ka mašīna ēd vidējo - 6 litri uz 100 kilometriem (7 * 8 = 56 eiro), aizbraukšana līdz Kuresārei un atpakaļ izmaksās 100 eiro jeb 25 eiro no cilvēka (braucot četratā).

Naktsmājas Sāremā ir pieejamas dažādās cenās - tomēr lētākās naktsmājas (koju tipa) nedēļas nogalē izmaksā ap 12 eiro no cilvēka. Tās pieejamas gan Booking.com, gan AirBnb. Pieejamas arī viesnīcas un augstāka līmeņa viesu nami - to cenas svārstās no 30 līdz 150 eiro par nakti cilvēkam.

Izvēloties vidējo cenu, naktsmājas izmaksās ap 25 eiro - jeb divu dienu brauciens uz Sāremā - 50 eiro no cilvēka (plus izmaksas uz vietas - ēšana, ekskursijas, atrakcijas, suvenīri utt).

Izvēloties uz Sāremā braukt ar tūrisma kompāniju, jāmeklē sev atbilstošais piedāvājums. Piemēram, Impro.lv piedāvā 3 dienu braucienu par 130 eiro (tas gan notika jūnijā un jāgaida līdz tiks organizēts nākamais). Latvia Tours piedāvā braucienus no 119 eiro - mājaslapā gan norādīts, ka braucienu ilgums, datumi un cenas atšķiras. Savukārt CelojumuBode.lv piedāva īsākas - divu dienu ekskursijas uz dažādām Igaunijas vietām.

Par Sāremā:

Pateicoties maigajam klimatam un augsnei, Sāremā un Muhu salas var lepoties ar bagātīgu floru un faunu. Dabas mīļotājus gaidīs mācību takas Vīdumē rezervātā, bet simtiem tūkstošu gājputnu un savvaļas orhideju - Vilsandi nacionālajā parkā.

Dabas mīļotājiem savā maršrutā noteikti jāiekļauj arī Kāli krātera - Eiropā pirmā zinātniski pierādītā meteorīta krātera - apmeklējums, kā arī pastaiga pa Panga stāvkrastu un sauļošanās Jerves (Järve) pludmales smiltīs. Cauru gadu apmeklētājus gaida jaukās mazās salas - Vilsandi, Abruka, Ruhnu un Vīrelaida.

Kultūras mīļotājus Sāremā gaidīs viduslaiku baznīcas, Māsi cietokšņa drupas, Serves bāka un militārās būves, Mihkli lauku muzejs un Kuresāres vecpilsēta. Kuresāres bīskapa cietoksnis ir šādu cietokšņu vidū vislabāk saglabājusies būve Baltijā. Anglā atradīsiet apvidus pazīstamākās vējdzirnavas un varēsiet apgūt rokdarbus.

Vairāk informācijas par apskates objektiem un iespējām Sāremā, meklē www.visitestonia.com mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16322589sec.