Kāpēc ģimenes brīvdienas pavadīt tieši Igaunijā?

Vai zināji, ka Igaunija ieņem pirmo vietu Eiropā muzeju daudzuma ziņā (attiecība: muzeju daudzums pret 100 000 iedzīvotāju). Igaunijā ir 246 muzeji, kuri 2017. gadā tika apmeklēti vairāk nekā 3,5 miljonus reižu. Savukārt, apmeklētāju skaits labākajās Igaunijas izklaides vietās gadā sasniedz 400 000.

Iedzīvotāju skaits Igaunijā tāpat kā Latvijā nenodrošina pietiekamu iekšzemes pieprasījumu, kā arī klimatiskie apstākļi neļauj pilnībā izbaudīt pludmales priekus, tādējādi nākas meklēt dažādas citas interesantas laika pavadīšanas iespējas gan dabā, gan iekštelpās. Ar valsts atbalstu igauņi meklē drosmīgus risinājumus, lai drīzumā atvērtu aptuveni 100 jaunas un īpašas atrakciju vietas. Tieši izklaides iespējas ir viens no svarīgākajiem iemesliem, lai apciemotu Igauniju atkārtoti. Populārākajās izklaides vietās ārzemju viesu īpatsvars sasniedz vairāk nekā 40 % no kopējo apmeklētāju skaita.

Piedalies konkursā un laimē iespēju ar ģimeni doties uz Tartu! Aizpildi aptauju, kura ietver tikai divus jautājumus un, iespējams, tieši Tu ar ģimeni izbaudīsiet Igaunijas labākās izklaižu vietas un gardākos ēdienus. Vairāk informācijas un aptauju meklē šeit: https://www.visitestonia.com/en/estonianway/maminuklubs.

Iecienītākie un aizraujošākie apskates un izklaides objekti Igaunijā

Igaunijas galvaspilsēta Tallina ceļveža “Lonely Planet” novērtējumā ierindojas pirmajā vietā kā vērtīgākais budžeta ceļojuma galamērķis 2018. gadā. Atvaļinājums luksusa viesnīcā ar SPA, restorānu apmeklējumi un aktivitātes Igaunijā – tas viss pieejams par salīdzinoši mērenām cenām. Dodoties nedēļas nogales braucienā uz Igauniju, Tev ir iespēja izbaudīt tās maģisko dabu, skaistās pludmales, lielisko ēdienu un fantastiskos festivālus, piemēram, apbrīnojamo Dziesmu festivālu.

Tallinas vecpilsēta, kas ir daļa no UNESCO Pasaules kultūras mantojuma, aizrauj gan ar interesantiem muzejiem, gan izsmalcinātu arhitektūru. Cietokšņu muzejs "Kiek in de Kök" un Hidroplānu osta ir populāras ģimeņu izklaides vietas, turklāt atrodas netālu. Šī gada rudenī tiks atvērts “Super Sypark”, kas būs lielākais ģimeņu izklaides centrs ar 6000 m2 lielu platību un tajā būs lielākā batutu arēna Eiropā, 10 metru augsta klinšu kāpšanas siena, zinātņu centrs, 360 grādu 4D un interaktīvais 7D kino, kā arī 17 īpaši veidotas telpas ar burvīgu skatu dzimšanas dienu svinībām. Papildus tam centrā varēs ļauties braucienam Eiropas unikālākajā, uz jumta esošajā panorāmas ratā, no kurienes paveras skats uz Tallinu no 120 metru augstuma. 2019. gadā tiks atvērti Lielie Jūras vārti un lielgabalu tornis Resnā Margarita, kurā šobrīd notiek rekonstrukcijas darbi, kā arī fantāziju pasaules virtuālās realitātes atrakcija “Apciemo nākotni”, kas iebūvēta 100 gadus vecā zemūdens rūpnīcā un piedāvā apmeklētājiem ieskatu rūpniecības revolūcijā.

Vēl viens labs iemesls, kādēļ vērts doties uz Igauniju, ir iespēja iepazīt visvairāk atskaņotā mūsdienu komponista pasaulē igauņa Arvo Parta (Arvo Pärt) daiļradi. Turklāt 2018. gada oktobrī tikai 25 km attālumā no Tallinas tiks atvērts Arvo Parta centrs, priecējot ar ēkas unikālo arhitektūru, kas lieliski saplūdīs ar dabu visapkārt.

Divi lielākie apskates un izklaides objekti Dienvideiropā atrodas tieši Tartu. Igaunijas Nacionālais muzejs ir moderns, mūsdienīgs muzejs, kas iepazīstina ar Igaunijas vēsturi un kultūru. Savukārt visiecienītākā izklaides vieta Igaunijā jau gadiem ir AHHAA zinātņu centrs. Unikālu pieredzi iespējams gūt arī Mooskas Vana-Veromā dūmu pirtī, kas ieņem nozīmīgu vietu UNESCO kultūras mantojuma sarakstā, starp citu, tā tiek aprakstīta arī ievērojamā laikraksta “New York Times” ceļojumu sadaļā.

Austrumigaunijā, uz kādreiz degslānekļa iegūšanas rezultātā izveidotā izdedžu kalna, atrodas unikāls brīvdabas izklaides parks "Kiviõli", kas piedāvā darboties ar ekskavatoru, doties braucienā ar motorlaivu, šļūkt ar kameru un pievārēt virvju trases. Savukārt ziemā tas ir slēpošanas centrs. Netālu no parka atrodas arī Igaunijas Raktuvju muzejs.

Lielākais Igaunijas tematiskais atrakciju parks Lotes zeme atrodas pavisam netālu no Pērnavas. Lotes zeme radās no Igaunijas multfilmas par kucēnu meitenīti Loti. Lotes zeme ir aizraujošs piekrastes atrakciju parks ar krāsainām mājām, kurās darbojas sirsnīgi un ekscentriski izgudrotāji.

Vienreizīgā Igaunijas daba

Igaunija ir bagāta arī ar nacionālajiem parkiem un dabas takām. Šīs vietas var apmeklēt bez maksas, un tās īpaši pielāgotas īsiem ģimenes pārgājieniem. Turklāt Igaunija ir droša. Šeit nebūs jāraizējas par zemestrīcēm, sniega lavīnām, klaburčūskām vai vulkāniem. Skaidri marķētās pārgājienu takas aizvedīs līdz aizraujošām vietām. Mežos izveidotie loki nav nedz pārlieku gari, nedz īsi, un pastaigu dalībniekus nogādās atpakaļ sākumpunktā. Atstāj plānošanu Igaunijas ziņā un nebaidies no apmaldīšanās. Pārgājienu takām Igaunijā var ērti piekļūt ar mašīnu, blakus ir iekārtoti stāvlaukumi un labierīcības.

Gardas maltītes labākajos restorānos

Ja būtu tāda gardēžu paradīze, tad tā noteikti būtu Igaunija! Šeit iespējams baudīt brīnišķīgu ēdienu par samērīgām cenām. Igauņu virtuvē iespējams izbaudīt arī skandināvu, vācu un krievu virtuves garšas. Sastāvdaļas gandrīz vienmēr nāk no vietējiem ražotājiem un atbilstoši sezonai tās tiek pasniegtas jaunos, interesantos un inovatīvos veidos.

Turklāt igauņu virtuve ir ideāli piemērota arī bērniem – ēdieni nav pārsātināti, un tajos dominē tīras garšas un vietējie sezonas produkti. Lielākā daļa ēstuvju piedāvā lasīšanas, mākslas, rokdarbu aktivitātes un rotaļu laukumus bērniem. Igaunijā ģimenes ar bērniem visur tiek laipni sagaidītas un uzņemtas!

Un kādēļ gan neizmēģināt nakšņot kādā neparastā vietā?

Sāc plānot savu ceļojumu uz Igauniju jau tagad!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42284608sec.