Iepazīsti Igaunijas septīto lielāko salu Kihnu

Kihnu, mūžsenā jūrasbraucēju un zvejnieku sala, ir septītā lielākā sala Igaunijā. Kihnu tradicionālā kultūra - apģērbs, valoda, mūzika un rokdarbi - ir iekļauta UNESCO mutiskā un garīgā mantojuma meistardarbu sarakstā.

Kihnu salā, kurā mitinās aptuveni 700 iedzīvotāju, valda kopienas tipa dzīvesveids, senas paražas, kihnu valoda un dziesmas. Vietējiem iedzīvotājiem neatņemama dzīves sastāvdaļa ir dejas un mūzikas instrumentu spēlēšana.

Gadsimtu griežos Kihnu vīri lielāko daļu laika ir pavadījuši jūrā, bet sievietes ir sevi izkopušas par teicamām kultūras mantojuma - rokdarbu, deju, spēļu un mūzikas - glabātājām un turpinātājām. Mūsdienās salā nereti var sastapt Kihnu sievietes, tērpušās tradicionālajos Kihnu garajos, strīpainajos brunčos, kuras pārvietojas ar motociklu.

Lai izdzīvotu senās tradīcijas, ir vērts apmeklēt Kihnu salu tautas vai baznīcas kalendārā svinamos datumos, piemēram, Jāņos, Katrīnas dienā vai Ziemassvētkos. Piedzīvojumiem bagāti notikumi ir Reņģu pārgājiens maijā, Mājas kafejnīcu dienas jūnijā, Jūras svētki jūlijā, Dejas diena augustā un Vijoļu festivāls oktobrī.

Kihnu muzejs, kas apmeklētājus pulcē cauru gadu, piedāvā pārskatu par salas vēsturi, tostarp, slavenā kapteiņa Kihnu Jenna dzīvi. Iepriekš piesakoties, meistaru vadībā varēsiet arī veidot rokdarbus vai baudīt folkloras ansambļa uzstāšanos.  Apmeklētājus gaida arī saimniecība Metsamaa, kur varēstiet iepazīties ar Kihnu salas dzīves apstākļiem un noskatīties filmas par Kihnu.

Kultūras interesentiem Kihnu sala piedāvā vietējo māju apmeklējumus, izbraucienus ar pikapiem un došanos zvejā. No bākas paveras skaists skats uz visu salu un to ieskaujošajām saliņām un jūru.

Lieliska iespēja, kā atklāt Kihnu, ir doties maršrutā "Kihnu Reesuratas", kas ved cauri visiem četriem salas ciemiem. Šis 23 km garais maršruts aicina iepazīt salas ievērības cienīgākos objektus. Maršrutu var veikt gan ar auto, gan dodoties ar kājām, taču lieliski noderēs arī velosipēds, ko salā var iznomāt.

Kihnu gan nav kafejnīcu, kas būtu atvērtas cauru gadu, taču ir vairākas mājas kafejnīcas, kur arī rudens un ziemas periodā, iepriekš piesakoties, viesiem galdā tiek celts pats labākais.

Salā ir arī vairāki mazi rokdarbu veikaliņi. Vasarā darbojas ostas tirgus, kur tiek tirgoti vietējie pārtikas produkti un rokdarbi.

Kihnu ostas automātiskajā uzpildes stacijā līdztekus automašīnām degvielu uzpildīt var arī jūras transportlīdzekļi. Ostā arī atrodas interaktīvais informācijas kiosks.

Īpaši aukstās ziemās uz salu var doties arī pa ledus ceļu.

Noderīga informācija! Kihnu salā nav skaidras naudas automātu, taču lielākajā daļā tirdzniecības vietu var norēķināties ar karti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61188483sec.