Igaunijā durvis ver jauns starptautiskais mākslas centrs «Kai»

2019. gada 20. septembrī Igaunijā, Tallinā durvis atvērs starptautiskais mākslas centrs "Kai".

"Kai mākslas centrs" būs jaunā Tallinas kultūras sirds pie jūras, kas savīs apkārtnes vēsturi un tai raksturīgo arhitektūru ar modernās mākslas un kultūras pasauli. Noblesnera ostas pilsētiņā, kādreizējās slepenās zemūdeņu rūpnīcas simtgadīgajā rūpniecības ēkā apmeklētājus gaidīs izstādes, mākslas un vērtīgo filmu kino, bet oktobrī tiks atvērtas četras ēstuves, kultūras nozares vadītāju kopbirojs, kā arī starptautiskā rezidentūras programma.

"Mākslas centrs "Kai" zem viena jumta apvienos lielu daļu mākslas lauka kūsājošās enerģijas. Unikālā rūpniecības ēka pie Tallinas līča, kas renovēta modernās mākslas izrādīšanai, noenkuros Igaunijā starptautiski ievērojamu mākslu un radīs tai nepieciešamo atbalsta struktūru," pastāstīja "Kai" programmas vadītāja Karina Lānso.

Kultūras centra "Kai" atklāšana piektdien, 20.septembrī, tiks atzīmēta ar Rafaēlas Šērlijas (Raphaele Shirley - ASV) performanci, kas notiks saulrietā pulksten 19.28 ārā pie kultūras centra un kas radīs no jūras, sauszemes un gaisa vērojamu īslaicīgu skulptūru. 21.-22. septembrī mākslas centrā "Kai" notiks ekskursijas igauņu, krievu un angļu valodā, kas iepazīstinās ar ēku un izstādi.

Pirmā mākslas centra "Kai" izstāde ir Hannas Lauras Kaljo kurētā starptautiskā grupas izstāde "Ļauj savai uzmanībai... atslābt un izplūst", kas veido daļu no Tallinas foto mēneša mūsdienu mākslas biennāles pamatprogrammas. Izstāde būs apskatāma līdz 1. decembrim, turklāt izstādes biļete ļaus to apmeklēt divas reizes.

Līdzās izstādei mākslas centrs "Kai" piedāvās filmu un pasākumu programmu, kas tiek kurēta, sadarbojoties Igaunijas un starptautiskajām kultūras organizācijām. 27.-29. septembrī mākslas centrā "Kai" notiks Igaunijā vienīgais mākslas gadatirgus "Foto Tallinn". Oktobrī mākslas centra "Kai" pirmajā stāvā durvis vērs restorāni un kokteiļu bāri.

Mākslas centra "Kai" darbu organizē Igaunijas Mūsdienu mākslas attīstības centrs. Mākslas centrs "Kai" - vieta Noblesnera ostas pilsētiņā, kur satiekas māksla un kultūra - ir vienreizējs gan no atrašanās vietas, gan arī uzbūves viedokļa - centrs atrodas unikālā ēkā ar raibu vēsturi un sniedz novatorisku un atklātu sadarbības modeli mākslas profesionāļiem, kā arī piedāvā pasaules līmeņa kultūras un garšu baudījumu plašākai publikai.

Mākslas centra "Kai" atrašanās vietas adrese ir Peetri 12, Tallina, Igaunija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56468511sec.