Kur Igaunijā var baudīt ziemas priekus pie dabas krūts?

Ziemīgā Igaunija līdzinās pasakai. Katrs, kurš vēlas atrast kādu nodarbi, noteikti to atradīs, vienalga, vai tā būtu laiskošanās pie kamīna ar glāzi karstvīna rokā, brauciens ar slēpēm vai skteboard pa vietējiem kalniem, vai pastaigas pa piesnigušajiem mežiem un kārtīgs saunas apmeklējums.

It īpaši svētīgi šajā laikā ir izbaudīt ziemas īpaši svaigo gaisu un Igaunijas dabas burvību. Visitestonia.com vēlas ceļotājus iepazīstināt ar vietām, kur vislabāk izjust Igaunijas ziemu:

Lai izbaudītu neskartās dabas skaistumu, atliek vien izrauties pāris stundu attālumā no Tallinas vai Tartu. Kā piemēram var doties pārgājienā ar somu slēpēm pa Narvas ezeru, vai arī izvizināties suņu pajūgos pa Jarvesas mežiem. Savukārt, ja sirds kāro kādu piedzīvojumu, tad tādos labāk doties draugu vai ģimens lokā – tā teikt, lai diena paliek neaizmirstamā atmiņā vēl ilgi, ilgi pēc tam.

Soomā nacionālajā parkā jūs radīsiet klusumu un mieru, kā arī izbaudīsiet neskartās dabas burvību, ko ir grūti aprakstīt vārdos, tas ir vienkārši jāsajūt! Staigājot pa dabas parka takām rodas sajūta, it kā, apkārtesošie purvi iesūkuši sevī pasaulīgās skaņas un laiks apstājies. Šajā vietā var stundām staigāt pa koka laipām un tiltiņiem, piesēst uz soliņiem un pavērot kluso dabas ainavu.

Savukārt informācijas centrā Jūs varat uzzināt ko vairāk par apkārtnē esošiem dabas objektiem, kā arī vietējiem tūristu apkalpošanas pakalpojumiem.

Kā būtu ar nelielu pārgājienu līdz pasaules malai? Igaunijā iespējams viss, pat šāda iespēja pastāv! Savāciet uzticamu kompāniju un dodaties celojumā uz Serves passalu Sāremas salā. Dodoties šajā neskartās dabas pārgājienā uz Kīpsāres bākas pusi, iepazīsiet apkārtējos seno ciematu ceļus un apkārtnes. Šī bāka ir viena no Igaunijas lepnumiem, vietējais Pizas tornis, kurš celts 1933. gadā, kas ūdens un vēju ietekmē ir nedaudz sašķiebusies.

Vēl kāds vietējais dabas dārgums atrodas Hījumā salā – Sāretirpes rags. Krastmalu rotā, jūras vējos un bangās izskalotas jūraszāļu kaudzes, savukārt gar krastmalu savairoušās mežrozīšu audzes.

Laikam jau iena no viskrāšņākajām un gleznainākajām Igaunijas vietām ir Ontikas klintis un stāvkrasti Ida Virumā. Šo stāvkrastu augstums sasniedz 55 metrus virs jūras līmeņa. Tā ir vesela dabas grāmata kas iecirsta akmenī, kurā redzamas dažādas mūsu un iepriekšējo ēru pēdas. Vislabāk šo dabas skaistumu aplūkot no Valastes ūdenskrituma puses, kurš sastingušā veidā izskatās īpaši iespaidīgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.780828sec.