Madara Ķešane, Travelnews.lv uzdevumā - Iespaidi par Igauniju

Dažas atziņas, kas pārsteidza Igaunijā:

- Tallinas pilsētas šarms. Lai arī Tallina tika apskatīta Igaunijas ceļojuma noslēgumā, tomēr tā palika atmiņā ar vēsturiskajām ēkām, šaurajām ieliņām, panorāmas skatu vietām, no kurām varēja aplūkot visu pilsētu, ēku zīmējumiem un uz tām uzstādītajiem ornamentiem. Tallinā biju jau otro reizi un pilsēta nelika vilties, jo šajā reizē tā tika uzlūkota jau no cita skatu punkta.

Tallinā tika apskatīts Igaunijas Jūras muzejs. Muzejs Tallinā bija ļoti interesants, tajā varēja apskatīt zemūdenes, buru laivas, uzmērīt jūrnieku drēbes, kā arī pašam atrasties zemūdens telpā un izbaudīt tās atmosfēru. Biļetes cena studentiem bija 8 eiro, lai gan sākumā tā šķiet diezgan augsta cena priekš muzeja, tomēr muzejā ir diezgan daudz ko redzēt. Standarta cena muzeja apmeklētājiem ir 15 eiro. Ārpus muzeja telpām ir iespēja aiziet un uzkāpt uz kuģa un iejusties kapteiņa lomā.

Tallinā paliku Peoleo Hotel. Cena par 2 naktīm, ar iekļautām brokastīm izmaksāja 88 eiro. Lai gan viesnīcā biju palikusi pirms diviem gadiem, tomēr šajā reizē pieredze bija savādāka. Pati viesnīca apmierināja, numurs bija tīrs, reģistratūrā darbinieki laipni un izpalīdzīgi, taču vilšanos sagādāja brokastu piedāvājums. Parasti brokastis ir ļoti bagātīgas, taču šajā reizē knapi bija ko ieēst.

- Sāremā sala. Spontāni aizbraucām uz Sāremā salu, kur nekad nebiju bijusi. Salā tika apskatīta vairākas vietas, tai skaitā Kāli meteorīta krāteris, kas pasaules reitingā par lielākajiem krāteriem, ieņem astoto vietu, kā arī ir Eirāzijas iespaidīgākais krāteru lauks. Tālāk devāmies uz Kuresāres pili, kura ir viena no labāk saglabātajām cietokšņu būvēm Igaunijā, kā arī viena no ievērojamākajām būvēm Ziemeļeiropā. Pēc tam tika apskatīts Pangas stāvkrasts. Vieta ir īpaša ar to, ka tas ir Rietumigaunijas un salu augstākais iežu atsegums. Pie Pangas stāvkrasta ir neliela atpūtas vieta, kur nogaršot visādus gardumus, kā arī nopirkt magnētiņus, šķīvjus, krūzes, kas veidoti no dolomīta.

- Hāpsalu pils muzejs. Ļoti pārsteidza Hāpsalas pils ar muzeju. Hāpsalas muzejs izcēlās ar to, ka tas bija ļoti moderns un atjaunots labā stāvoklī. Interesanti ir tas, kas pils ir saglabājusies no 13.gadsimta. Tajā esošais muzejs iepazīstina ar pils vēsturi, Hāpsalu pilsētas dzimšanu, tā laika iedzīvotājiem. Biļete studentiem maksāja 7 eiro, cena attaisnoja visu redzēto. Lai gan sākumā liekas augsta cena, tomēr visa muzeja ekspozīcija, pils apkārtne pārspēja lasīto informāciju par pili. Standarta cena pieaugušajiem ir 12 eiro.

- Smukie suvenīri, kas izgatavoti no dažādiem materiāliem. Igaunijā tika iegādāti vairāki suvenīri no dažādām apskates vietām. Katrs no sevis atšķīrās ar to, ka pie tiem tika rūpīgi piedomāts, gatavojot tos. Pārsteidza koka un dolomīta suvenīri, kas tagad priecē mājās pie ledusskapja.

- Laipnie un draudzīgie cilvēki. Daudz kur biju gājusi un prasījusi informāciju par vietām, cilvēku attieksme bija ļoti izpalīdzīga. Ļoti pārsteidza Hāpsalu pils muzeja darbinieks, kurš bija redzējis mūs staigājot pa muzeju un speciāli sameklējis, lai parādītu vietas, ko vēl nebijām redzējuši. Šāda attieksme uzreiz lika justies laipni gaidītam.

- Skaistie pludmales saulrieti, kas neliek vilties. Lai gan saulrieti visur ir redzēti, tomēr katrā vietā tie ir savādāki. Katrā vietā tie pārsteidz ar krāsām un Igaunijas saulrieti nebija izņēmums. Tas brīdis līdz saule norietēs jūrā ir gaidītākais, jo tas paver jaunu skatu uz pilsētu. Krāsu spēle debesīs un jūrā ļauj radīt ilūziju starp dienu un nakti. Saulrieti kā gleznas, kurā paveras pavisam cita pasaule.

- Rummu karjers ar pārsteidzoši zilo ūdeni. Ļoti skaista vieta, kas pārsteidza ar skaidri zilo ūdeni. Tieši pirms ierašanās bija nogāzis pamatīgs lietus, vietām izrauti koki ar saknēm. Taču tas netraucēja izbaudīt skaistos skatus, izpeldēties pazemes ūdenī, uzkāpt karjera pašā galā, lai gan grūti, jo lietus bija papostījis celiņus, bet, nonākot pašā augšā, skats attaisno visu piedzīvoto.

Dažas atziņas, kas nepatika Igaunijā:

- Pērnavas pilsēta. Pērnava tika apskatīta kā pirmā vieta un tomēr tā nepiesaistīja uzmanību kā kūrortpilsēta. Lai gan daudzi brauc uz turieni kā kūrortu, tomēr tā neizcēlās ne ar ko. Pludmale kā Jūrmalā, taču patiešām nekas īpašs, kas liktu teikt “wow”.

- Somijas “aplauziens”. Trešajā dienā izdomājām aizbraukt ar prāmi uz Somiju, jo atrodas netālu no Tallinas. Aizbraucām uz ostu, nolikām mašīnu, jau gribējām pirkt biļetes, taču sākās pats jautrākais – mums neļāva doties. Izrādās, ka ir vajadzīgs Covid-19 tests ar negatīvu rezultātu, ko vajag uzrādīt igauņiem, ierodoties no Somijas.  Diemžēl nepietiek vien ar sertifikātu, lai aizbrauktu uz Somiju. Bet arī paši bijām vainīgi, jo iepriekš par to nepainteresējāmies. Labi, ka netika nopirktas biļetes un nauda izmesta vējā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01803613sec.