Paldiski mežonīgā piekraste Igaunijā – «Instagram» vērts ceļojums

Vasara lieliem soļiem iet uz priekšu –– tiem, kas vēlas izrauties ārpus Latvijas robežām, ir lieliska iespēja vēl arī augustā doties ceļojumā uz kaimiņvalstīm vai tālāk. Četras stundas ar auto no Rīgas un nokļūstiet pavisam citā realitātē –– klinšu ieskautajā un vēsturiski bagātīgajā Ziemeļigaunijas pilsētā Paldiski. Mežonīgā Baltijas jūras piekraste izpelnījusies atzinību “Instagram” ceļotāju vidū, kas iemūžina neaizmirstamus skatus uz Paldiski klints*. Turklāt ceļojums ar to var neapstāties – no Paldiski iespējams ar prāmi ceļot tālāk uz Kapelskāru Zviedrijā, kas ceļotājus vilina ar neskartām piekrastes dabas ainavām un šarmantiem zvejnieku ciematiņiem.

Ieceļošana Igaunijā

No Latvijas uz Igauniju var nokļūt gan ar automašīnu, gan lidmašīnu, uz atsevišķām pilsētām arī ar vilcienu. Latvija šobrīd atrodas “zaļajā sarakstā”, līdz ar to, no tās ieceļojot Igaunijā, pašizolācija nav jāievēro. Savukārt, lai pašizolācija nebūtu jāievēro atgriežoties Latvijā, nepieciešams digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka ceļotājs ir pabeidzis Covid-19 vakcinācijas kursu (un no pēdējās nepieciešamās potes saņemšanas ir pagājušas vismaz 15 dienas) vai pēdējo 180 dienu laikā pārslimojis Covid-19. Sertifikāts noderēs arī tad, ja ļausieties vilinājumam un izlemsiet doties tālāk no Paldiski ar prāmi uz Zviedriju. Svarīgi atzīmēt, ka ceļošanas nosacījumi var mainīties atkarībā no epidemioloģiskās situācijas valstī, tāpēc pirms došanās ārpus valsts nepieciešams pārliecināties par ieceļošanas nosacījumiem Igaunijas Ārlietu ministrijas lapā un Latvijas Slimību un profilakses centrs lapā. 

Dabas mīļiem un foto mirkļu cienītājiem

No jūras puses paveras skats uz Pakri klinti un tās krasta pārkarēm, Paldiski atrodas arī augstākā bāka Igaunijā (Pakri tuletorn). Tā kā klints siena dabiski brūk, un Pētera I laikā celtā bāka atradās pārāk tuvu klints malai, to nācās nojaukt. Šobrīd apskatāmā mūra bāka tika uzcelta 1889. gadā un atrodas 80 metrus no iepriekšējās. Piekraste ir mežonīga un skaista, turklāt, no bākas augšas iespēja uzņemt fantastiskas fotogrāfijas.  

Vēstures vēsma mūsdienās

Paldiski priecē ne tikai ar skandināvisko dabu, bet arī ar pārsteidzošiem apskates objektiem, kas saglabājušies no padomju laikiem. Dramatiskas pārmaiņas Paldiski pilsētas vēsturē ieviesa padomju okupācija Igaunijā, kas 1962. gadā padarīja pilsētu par slēgtu militāru bāzi ar īpaši slepenu mācību centru, kurā atradās divi kodolzemūdeņu reaktori. Lai turētu tos slepenībā, visa pussala tika noslēgta ar dzeloņdrātīm. Mūsdienās pilsētiņa ir atvērta, un pēc piekrastes vēja izbaudīšanas ir iespēja patverties vietējo iedzīvotāju iecienītajā krodziņā "Peetri Toll", kas labi parāda pilsētas vēsturē ievīto igauņu, krievu, un baltvācu kultūras sajaukumu. Pirms vairākiem gadsimtiem, kad Pēteris I dibināja Baltijas ostu, šajā ēkā atradās arī muitas punkts, kurā tirgotāji deklarēja preces.

Ļaujieties jūras valdzinājumam

Ja vēlaties gūt relaksējošu pieredzi, klausīties viļņu skaņās un vērot zvaigznes no kuģa klāja, Paldiski piedāvā arī to. Ērts veids, lai turpinātu ceļojumu, ir doties uz Zviedriju ar DFDS prāmi maršrutā Paldiski–Kapelskāra. Šī Zviedrijas pilsētiņa, vien aptuveni 90 km attālumā no galvaspilsētas Stokholmas, ir daudzu atpūtnieku galamērķis, lai nedēļas nogales pavadītu svaigā gaisā – pludmalē, brīvdienu mājiņās pie dabas, ciemojoties vietējā muzejā (Hembygdsmuseum) vai baudot kluso zvejniekciematiņu mieru.

Rezervāciju braucienam uz Kapelskāru var veikt arī ceļošanas dienā (ne vēlāk kā 7 stundas pirms izbraukšanas), un prāmis atiet no turpat esošās Paldiski ostas. Paldiski ziemeļu ostā prāmju kompānija DFDS sadarbībā ar Confido medicīnas centru sniedz iespēju veikt ātro koronavīrusa testu. “Pasažieru ērtībai ar partneriem esam ierīkojuši testa punktu. Pārbaude ilgst 15-30 minūtes, un sertifikāts angļu valodā pasažieriem tiek nosūtīts uz e-pastu. Pārbaudes punkts uzņem ne tikai DFDS pasažierus – to var izmantot gan apkārtnes iedzīvotāji, gan citi pasažieri,” stāsta DFDS komunikācijas vadītājs Baltijas valstīs Vaidas Klumbis.

*https://www.instagram.com/explore/locations/237021598/paldiski/

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48934102sec.