Igaunijā tiek atklāts garākais ledus lielceļš

Ledus šoseja savieno Rohukülaostu Igaunijas krastā ar Hiiumaa salu, ceļa garums pār aizsalušās Baltijas jūras klāju ir 26 km. Ledus ceļš atklās mehānisko transportlīdzekļu satiksmei sestdien, 19.02.2011 un tā pastāvēšanas laiks būs atkarīgs no laika apstākļiem.

"Ledus ceļu mēs atveram tikai tajos gados, kad ziema ir pietiekami auksta un spēj sasaldēt jūru tik stipri, lai ledus izturētu automašīnas," tā apgalvo Raido Randmaa no Igaunijas ceļu pārvaldes.

Saskaņā ar speciālu likumu, Igaunijas atbildīgās iestādes ļauj sākt lietot ledus ceļu, ja jūras ledus sega ir vismaz 25 cm bieza, bet parasti gan tiek sagaidīts, kamēr ledus kārta ir 30 cm bieza. Ledus tilta atklāšana ir liels notikums 10 000 Hijumā salas iedzīvotājiem, jo parasti klusajos ziemas mēnešos salā atkal atgriežas rosība.

Ledus lielceļš ir ļoti populārs un nedēļas nogalēs iespējama pat liela drūzmēšanās, lai to izmantotu, tomēr ceļu dienests ir izstrādājis striktus noteikumus ceļa izmantošanai. Jaunas automašīnas var doties uz ledus ceļa tikai reizi 1-2 minūtēs un autovadītāji nedrīkst braukt pārāk tuvu priekšā braucošajam, jo pretējā gadījumā ledus varētu ieplaisāt. Tāpat lielceļa izmantošana ir atļauta tikai dienas gaišajā laikā un ātrums nedrīkst pārsniegt 70 km/h, bet, ja pretim brauc cits auto, tad ātrums jāsamazina līdz 40 km/h. Ledus stāvoklim pastāvīgi seko līdzi speciāli norīkoti ceļu pārvaldes darbinieki.

To, cik ilgi pastāvēs lielceļš, zina tikai Māte Daba, piemēram, pagājušā gada ziemā ceļš darbojās tikai 11 dienas. "Mūsu lielākais ienaidnieks, kā tas varētu likties, nav tikai silta laika iestāšanās, bet arī pārmērīgs aukstums, jo tad ledus iekšpusē rodas plaisas, kas var padarīt ceļu nedrošu," tā Randmaa kungs.

Ledus lielceļš ļauj Hijumā salu parasto divu ar pusi stundu vietā sasniegt vien pusstundā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11157608sec.