Igaunijas Vēstures muzeja Lielās ģildes ēkā būtiski jaunumi

Igaunijas Vēstures muzeja Lielās ģildes ēkā pabeigti apjomīgi būvdarbi, kuru laikā muzejs ieguva papildu izstāžu telpas un izglītības centru, kur apskates veidā var izpētīt apkārt esošo lietu vērtību un nozīmīgumu.

Vēstures muzejs atrodas Pikk tänav 1417. gadā uzceltajā Lielās ģildes ēkā kopš 1952. gada. Arī muzeja pagrabstāvā, kas līdz šim tika izmantots kā fondu glabātuve, nu būs izstāžu telpas.

Lielās ģildes ēkā tiek atklāta Igaunijas Vēstures muzeja pastāvīgā ekspozīcija „VISA HING („SĪKSTA DZĪVĪBA”) 11 000 gadi Igaunijas vēsturē”, kurā ir stāsti par Igaunijas krāsaino vēsturi cauri gadu tūkstošiem, palīdzot atcerēties šeit dzīvojušo cilvēku unikalitāti, kā arī iepazīstina ar svarīgākajiem vēstures notikumiem.

Igaunijas Vēstures muzeja ekspozīcijai Lielās ģildes ēkā kā jaunums pievienojas ilgi gaidītais izglītības centrs EKSPERIMENTAARIUM (EKSPERIMENTĀRIJS), kur var izpētīt mums apkārt esošo lietu vērtību un nozīmīgumu. Kāpēc cilvēkiem ir lietas? Par ko lietas stāsta? Kā attēlot laiku? Eksperimentārijā jautājumi ir svarīgāki nekā atbildes, un nepareizu atbilžu nav.

Jaunā ekspozīcija atklāj igauņu vēsturi arī caur vairākām aizraujošām tematiskajām telpām. Monētu kabinets „Ratsa rikkaks?!” („Jāšus bagāts?!”) sniedz pārskatu par Igaunijas bijušajiem maksājumu līdzekļiem. Pagraba telpās iespējams iepazīties ar Lielās ģildes un Lielās ģildes ēkas vēsturi, atminēties senos vīna pagrabus, kā arī interaktīvā laika kapsulā iejusties vēstures notikumos. Aizraujošs ir arī ieroču kambaris un izstādē „Asja hing” („Lietas dvēsele”) ir eksponētas tā sauktās lietas ar dvēseli – eksotiski un reti priekšmeti no vēstures muzeja krājumiem.

SKATIES VĒL! Pašlaik par iespējamām nākamajām ekspozīcijām var gūt pārskatu 3D animācijas filmā youtube

www.ajaloomuuseum.ee/uus/en

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48479223sec.