Tallinā norisināsies prestižais Eiropas Inovāciju festivāls

No 16. līdz 25. septembrim Igaunijas galvaspilsētu pārņems prestižais Eiropas Inovāciju festivāls „IF...” un VI Dizaina nakts 2011 – pasākumi, kas ir daļa no Tallinas Eiropas kultūras galvaspilsētas 2011 oficiālās programmas.

Piedalās arī Latvijas mākslinieki
Festivāla plašajā programmā sev saistošo atradīs gan dizaina profesionāļi, gan Tallinas viesi. Viens no festivāla svarīgākajiem pasākumiem ir Eiropas Dizaina vadības gada balva 2011, kurā izstāde ir apvienota ar apbalvošanas ceremoniju, ko var pielīdzināt dizaina „Oskaru” pasniegšanai.
Festivālā būs vērojami mākslinieku darbi no vairākām valstīm, piemēram, mobilā dizaina māja „Esclise” no Latvijas, Lietuvas tekstila izstāde, Austrijas informācijas dizaina izstāde, kā arī Vācijas dizaineri iepazīstinās ar saviem darbiem kā daļu no projekta „Face2Face”. Viena no Dizaina nakts tradīcijām ir krāšņas modes skates, un šis gads nav izņēmums. Modes skates ir tapušas  sadarbībā ar Tallinas Modes nedēļu. Atklāšanas dienā notiks Latvijas-Igaunijas modes šovs „Moment”, savukārt pasākums noslēgsies ar igauņu dizaineres Reet Aus modes skati.

Iesaistīta visa Tallina
Lai gan festivāla sirds atradīsies Rotermana laukumā, pasākumā iesaistīti vairāki ievērojami Tallinas muzeji un galerijas.
Igaunijas Lietišķās mākslas un dizaina muzejā norisināsies Īslandes dizaina izstāde un Igaunijas Dizaineru asociācijas inovāciju un dizaina izstāde „Novitāte” („Novelty”). Igaunijas Arhitektūras muzejā būs aplūkojama gaismas izstāde „Spēles ar gaismu” („Games with Light”), Igaunijas Plakāts 2011 (Estonian Poster 2011) un daudzpusīgā Francijas dizaina pilsētvides izstāde „Sentetjēnas dizains – radošā pilsēta visiem, dizaina pilsēta” („Saint-Etienne Design: Creative City For All, Cité du Design”). Savukārt Kumu mākslas muzejā apskatāma Eiropas Dizaina vadības balvai 2011 nominēto darbu izstāde.

Par festivālu
Reizi divos gados sešas pilsētas – Barselona, Milāna, Kortreika, Lisabona, Viļņa un Tallina – organizē Inovāciju festivālu. Galvenais fokuss ir cilvēks un viņa vajadzības. Uzmanības centrā ir arī inovācijas, lietotājiem draudzīgs dizains, sociālā integrācija, mobilitāte, vides apziņa un tehnoloģiju loma ikdienas dzīvē. Šī gada festivālu organizē Igaunijas Dizaineru asociācija ar nolūku plašāku publiku iepazīstināt ar Igaunijas dizaina sasniegumiem un informēt par jaunumiem dizaina jomā.

Vairāk informācijas par festivālu un biļetēm: www.disainioo.ee
Uzzini vairāk par Igauniju: www.visitestonia.com un www.tallinncalling.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


SIXT Latvija
,


Avis
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73865294sec.