Rekonstruētais Igaunijas Vēstures muzejs piedāvā jaunas ekspozīcijas

Igaunijas Vēstures muzeja 600 gadu senajā Lielās ģildes ēkā ir pabeigti apjomīgi būvniecības un restaurācijas darbi, kā rezultātā apmeklētājiem ir pieejamas vairākas jaunas telpas, novatoriskas izstādes, interaktīvas ekspozīcijas un izglītības centrs.

Kopš 1952. gada Vēstures muzejs atrodas 1417. gadā uzceltajā Lielās ģildes ēkā. 600 gadus senais nams ir viena no spilgtākajām sabiedriskajām celtnēm Tallinā, kas gadsimtiem ilgi ir kalpojusi par kultūras un sociālās dzīves centru. Jaunā pastāvīgā ekspozīcija „Sīksta dzīvība – 11000 Igaunijas vēstures gadi” palīdz izprast to cilvēku unikalitāti, kas šeit ir dzīvojuši, kā arī iepazīstina ar vēsturiskajiem notikumiem cauri gadu tūkstošiem.

„Novatoriskā un eksperimentālā izstāde Vēstures muzejā ir vienīgā šāda veida ekspozīcija visā valstī. Muzejā var gūt aizraujošu ieskatu mūsu tautas pagātnē un rast iedvesmu jaunas vēstures radīšanai. Neatlaidīgs un brīžiem pat spītīgs Igaunijas ļaužu darbs ir radījis unikālu vidi un kultūru. Igauņu gars ir kā radīts izdzīvošanai,” uzsver Sirje Karis, Igaunijas Vēstures muzeja vadītājs.

Igauņu tautas vēsturi atklāj tematiski iekārtotās muzeja telpas, piemēram, monētu kabinetā „Jāšus bagāts?!” var uzzināt par Igaunijā izmantotajām naudas zīmēm un maksājumu līdzekļiem. Savukārt pagraba telpās iespējams iepazīties ar Lielās ģildes un tās ēkas vēsturi, kā arī atminēties seno vīna pagrabu, kas darbojās no 1437. gada līdz pat Otrajam pasaules karam. Interaktīvajā laika kapsulā apmeklētāji kļūs par vēsturisko notikumu dalībniekiem, turklāt vēl viens no jaunumiem ir izglītības centrs „Eksperimentārijs”. Ne mazāk aizraujošas ir ieroču kambara bagātības, bet izstādē „Lietas dvēsele” ir eksponētas tā dēvētās lietas ar dvēseli – eksotiski un reti priekšmeti no vēstures muzeja krājumiem. Brīvdabas izstādē „Vēstures taka” var apgūt Igaunijas vēstures īso kursu, turklāt pagalmā ir ne mazums izklaidējošu aktivitāšu muzeja mazākajiem apmeklētājiem.

Lielās Ģildes lielo halli jau kopš viduslaikiem iecienījuši mūziķi. Lai arī turpmāk šeit valdītu mūzikās un koncertu gaisotne, mājvietu zālē ar izcilo akustiku ir radis jauns koncertu flīģelis,  kas atceļojis no izcilās Igaunijas Klavieru fabrikas.

Rekonstrukcijas darbus un ekspozīciju atjaunošanu finansēja Igaunijas Kultūras ministrija un Eiropas Reģionālais attīstības fonds, saņemot arī Enterprise Estonia atbalstu. Tallinas Lielās ģildes ēka (Pikk 17) atvērta katru dienu, izņemot trešdienas, no plkst. 10:00 līdz 18:00. Aktuālākā informācija par Igauniju kā tūrisma galamērķi ir pieejama www.visitestonia.com un www.tallinncalling.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76549411sec.