VisitEstonia.com iesaka 10 aizraujošas vietas Igaunijas dabā

Igaunijas daba var piedāvāt daudz aizraujoša. Savdabīgi nacionālie parki, gleznainas ainavas un salas, kā arī labi strukturēta pludmales zona gaida apmeklētājus!

Ziemeļigaunija un Rietumigaunija

Ceļojot pa Igaunijas rietumu piekrasti un Ziemeļigauniju, saskarsieties ar Igaunijas dabas ainavu daudzveidību visā to neatkārtojamā veidā. Jums pavērsies brīnišķīgas piejūras ainavas,  zvejnieku ciemati un sūnaini priežu meži, kā arī stilīgas muižas ēkas un padomju laika militārie objekti.

Pēc tā visa ir vērts doties jūras ceļojumā un atklāt Igaunijas daudzveidīgās salas, kur jūs gaida savdabīgas dabas ainavas, kādreizējās ciema vietas, vējdzirnavas un  senās baznīcas.

Matsalu nacionālais parks ir viena no Eiropas svarīgākajām migrējošo ūdensputnu pieturas vietām un pateicoties tam putnu vērotājiem šī ir īsta paradīze.  Matsalu rezervātā atradīsiet vairākus putnu novērošanas torņus un pārgājienu takas, ar kuru palīdzību atklāsiet šīs vietas patieso skaistumu.

Kāli meteorītu krāteris Sāremā ir radies aptuveni  pirms 4000–7500 gadiem. Meteorīta nokrišanas rezultātā radītie postījumi ir salīdzināmi ar nelielas atombumbas sprādzienu. Tiek uzskatīts, ka tieši Kāli meteorīta sprādziena rezultātā  ir radušos  nostāstu par saules aiziešanu un atdzimšanu pirmsākumi meklējami daudzu tautu folkloras mantojumā. Nāciet un apskatiet meteorītu sprādziena rezultātā radušos krāterezeru un apciemojiet aizraujošo meteorītu muzeju.

Mustjala jeb Pangas stāvkrasts Sāremā paceļas kā augstākā kaļķakmens krauja tieši no jūras. Šī  vieta senos laikos tika izmantota kā upuru ziedošanas vieta.

Vilsandi nacionālajā parkā ir sastopama viena no Igaunijas lielākajiem pelēko roņu vairošanās vietām, kā arī tur ziemo vai piestāj tūkstošiem ūdensputnu. Vilsandi nacionālajā parkā plaši sastopami retie augi: piemēram, tajā aug vairāk kā 30 orhideju šķirnes.

Igaunijas ziemeļu krastā esošais Lahemā nacionālais parks ir viens no Eiropas svarīgākajām meža aizsardzības zonām. Šeit gūsiet lielisku pārskatu par lielāko daļu Igaunijas raksturīgākajām dabas un kultūras ainavām. Lahemā atradīsiet daudz dabas taku un,  pastaigājoties pa tām,  reizēm varēsiet sastapt pat briežus, mežacūkas un citus lielos meža dzīvniekus.

Dienvidigaunija

Dienvidigaunija ir brīnumskaists apgabals, kur mežaini pakalni vijas ar neatkārtojamiem ezeriem. Šis reģions sniegainā ziemas laikā ideāli ir piemērots, lai nodarboties ar ziemas sporta veidiem, bet vasarā – dažādiem pārgājieniem. Verumā, Mulgimaa un Setumā kultūras pērles ir apbrīnas vērtas. Apkārtni uzmanīgi vēro arī pastaigājoties mežā – varbūt izdosies pamanīt kādu lielāku dzīvnieku.

Ceļojot Dienvidigaunijā un izvēloties savu maršrutu, noteikti ir vērts apskatīt vairākas brīnišķīgas vietas:

Somā (Soomaa) nacionālo parku par unikālu padara neskartā daba un tā saucamā "piektā sezona", kad liela daļa no šī parka ir applūdusi.  Izbrauciens caur neskarto mežu ar kanoe laivām neapšaubāmi ir unikāls piedzīvojums.

Seno mežu ietvertais Lielais Munameģis ir visaugstākais kalns Baltijas valstīs. No pašas kalna augstienes var redzēt kā Latviju, tā arī Krieviju.

Apciemojot ziemas galvaspilsētu Otepē, atrodiet laiku un noteikti apmeklējiet Otepē piedzīvojumu parku! Pa kokiem vijošās piedzīvojumu un  atrakciju bagātas atpūtas aktivitātes pietiks patiešām visu vecumu apmeklētājiem. Netālu no piedzīvojumu parka atrodas slēpošanas tramplīnlēcējiem izveidotā Tehvandi skatu platforma, no kuras paveras lielisks skats uz kalnainajām ainavām. Turpat tuvumā atrodas arī aizraujošā kāpšanas siena.

Piusa smilšu alas ir plašs pazemes alu  komplekss, kas sākotnēji tika veidotas kvarca smilts karjera vajadzībām. Tagad tajās ziemas miegu pavada Austrumeiropas lielākā sikspārņu kolonija. Alas jūs varat apskatīt gida pavadībā.

Vairāk informācijas interneta vietne www.visitestonia.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47534299sec.