Igaunija ir jauka vieta atpūtai kopā ar ģimeni

Dodoties uz Igauniju, neatstāj bērnus mājās! Šeit viņiem būs daudz nodarbju – gan aizraujošos un izglītojošos brīvā laika pavadīšanas centros, gan brīvā dabā, kur idejas laika pavadīšanai svaigā gaisā atradīsiet ikvienā gadalaikā, bet vasarās prieku sagādās arī mežā pašrocīgi lasītas ogas.

Tartu zinātnes centrs Ahhaa gaida tās ģimenes, kas meklē pārsteigumus un jaunus atklājumus, kā arī vēlas visu savām rokām izmēģināt un savām acīm ieraudzīt. Zinātnes centra apmeklējumam vajadzētu ieplānot vismaz pusi dienas. Zinātne šeit ir ieguvusi aizraujoša piedzīvojuma veidolu. Interesantās nodarbēs un jaunu iemaņu apgūšanā laiks paiet šeit negaidīti ātri.

Vembu-Tembumaa ir vispievilcīgākā vieta ģimenēm ar maziem bērniem. Tomēr garlaicīgi šeit nebūs arī lielākiem trakuļiem, jo aizraujošas atrakcijas te atradīs ikviena vecuma apmeklētājs. Aizmirsts nav arī par vecākiem, kuru ērtībām iekārtoti jauki grilēšanas laukumi. Un, kas īpaši būtiski – šī plašā ģimenes paradīze atrodas tikai 30 minūšu brauciena attālumā no Tallinas.

Sportisku atpūtu piedāvā dažādās Igaunijas vietās izveidotie piedzīvojumu parki. Lielākais no tiem atrodas Otepē. Tā garie nobraucieni un augstu koku lapotnēs izveidotās trases nodrošinās pamatīgu adrenalīna devu arī visdrosmīgākajiem ģimenes locekļiem. Jauki piedzīvojumu parki atrodas arī Pērnavas apriņķa Valgerannas ciemā un Tallinas Nemmes rajonā. Ģimenes stiprāko dzimumu noteikti piesaistīs kartings.

Tallinas Zooloģiskajā dārzā labi jutīsies ikviens ģimenes loceklis. Pieaugušo interesi noteikti izpelnīsies Eiropā retākās dzīvnieku un putnu sugas, patīkama pastaiga un kafejnīcā nopirktā saldējuma baudīšana. Savukārt mazuļus vasaras periodā gaida bērnu zooloģiskais dārzs, kur dzīvnieciņus var aplūkot pavisam tuvu un dažreiz pat paglaudīt. Papildus tam, Igaunijā ir vēl vesela rinda mazāku zvērudārzu un botānisko dārzu  - no kuriem kā interesantākos noteikti jāmin Polli zvērudārzu, Elistveres zvērudārzu un Igaunijas lielāko – Tallinas botānisko dārzu.

Dodoties uz Igauniju kopā ar ģimeni, noteikti ieplāno arī...

- Tallinas Lennusadama ostā izvietotā Jūras muzeja apmeklējumu, kas iepazīstina ar Igaunijas – jūras valsts vēsturi

- atjaunotā Tallinas televīzijas torņa apmeklējumu, no kura paveras iespaidīgs skats uz Tallinu

- kāda ūdens atpūtas parka apmeklējumu - tādu Igaunijā ir diezgan daudz, un, jo vairāk atrakciju, jo garāka un aizraujošāka būs tur pavadītā diena

- kāda interesanta tematiskā parka apmeklējumu, kas sagādās prieku visai ģimenei

- Tallinas Leļļu muzeja vai Miia-Milla-Manda muzeja, kā arī Tartu Rotaļlietu muzeja apmeklējumu, kas sniegs aizraujošos brīžus bērniem un nostalģiskas atmiņas vecākiem

Taču patīkamai laika pavadīšanai nav vienmēr nepieciešama kāda izklaides vieta. Gandrīz visu Igaunijas pilsētu parkos ir ierīkoti bezmaksas rotaļlaukumi, kur bērni atradīs sev jaukus rotaļu biedrus.  Vasarā lielisku atpūtu piedāvā tīrās smilšu pludmales, kur bieži vien ir ierīkoti arī speciāli rotaļlaukumi un atrakcijas bērniem.

Atpūšoties ar bērniem Igaunijā, ir vērtīgi zināt

Braucot automašīnā, bērniem jālieto bērnu svaram un vecumam  atbilstošus drošības sēdeklīšus. Prasībām atbilstoša drošības aprīkojuma izmantošana ir obligāta visās automašīnās. Pasūtot taksometru, jautājiet dispečeram par bērnu sēdeklīšu nodrošināšanas iespējām.

Tallinā pirmsskola vecuma bērniem (līdz 7 gadu vecumam) un pasažieriem ar bērniem, kas jaunāki par 3 gadiem, sabiedriskā transporta izmantošana ir bezmaksas.

Drošības nolūkos ieteicams bērniem ap roku aplikt speciālu lenti ar vecāku telefona numuru - tas palīdzēs atrast vienam otru gadījumos, ja gadīsies pazust.

Igaunija ir maza un mierīga valsts, kur radīti lieliski apstākļi atpūtai kopā ar ģimeni. Droši ņem bērnus līdzi ceļojumā!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63181615sec.