Igaunijā notiks gadskārtējais Eiropas saunu maratons

Šā gada 2. februārī Igaunijas ziemas galvaspilsētā Otepē jau piecpadsmito reizi norisināsies tradicionālais Eiropas saunu maratons. Šo neparasto orientēšanās sacensību galvenais uzdevums ir pēc iespējas ātrākā laika posmā atrast un apmeklēt visas sacensību nolikumā noteiktās saunas Otepē teritorijā. Komandām, kuru sastāvā ietilpst četri dalībnieki, sacensībām jāpiesakās līdz 26. janvārim. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Pērn Eiropas saunu maratonā piedalījās vēl nebijis skaits dalībnieku – savā starpā sacentās 654 saunu cienītāji. Turklāt dalībnieki plašā pulkā bija ieradušies ne tikai no Igaunijas un tās kaimiņzemēm - Latvijas, Krievijas un Somijas, bet ceļu mērojuši pat no Itālijas un Spānijas.

Kā stāsta saunas maratona organizatore Sirje Gintere, sacensību sākumā katra komanda saņems instrukciju un orientēšanās karti ar norādījumiem par saunu atrašanās vietām. Ieejot saunā, katrai no komandām saunas īpašniekam jāuzrāda sava saunu karte, kurā īpašnieks veic atzīmi par komandas saunas apmeklējumu. Visiem komandas dalībniekiem katrā no saunām jāpavada vismaz trīs minūtes. Sacensību laikā dalībniekiem būs pieejami arī āliņģi, baseini un citas saunu īpašnieku piedāvātās atrakcijas un izklaides iespējas. Pie finiša līnijas dalībniekiem jānodod tiesnešu rokās aizpildīta saunu apmeklējuma karte.

Apbalvošanas ceremonijā varēs piedalīties visas komandas, kuras izpildījušas sacensību uzdevumu, taču uzvarētāji būs komanda, kura visas saunas apmeklējusi visīsākajā laikā. Pagājušā gada uzvarētāju komanda "Lämma naasõ" jeb "Karstās meitenes" ar uzdevumu tika galā 2 stundu un 59 minūšu laikā. Kā atklāja dāmas, uzvaras atslēga bijusi komandas prasmīgais šoferis.

Saunu orientēšanās sacensību sākums paredzēts 2. februārī pulksten 12 Pihajarves Spa un Atpūtas centrā (Otepē, Pihajarvē), kur notiks dalībnieku reģistrācija. Visiem dalībniekiem jāparaksta arī veidlapa, kura apstiprina, ka dalībnieku veselības stāvoklis ļauj piedalīties sacensībās. Uzvarētāju apbalvošana, kā arī dalībnieku balsojums par labāko pirti notiks Nuustaku krogā (Nüpli ciemats, Otepē) pulksten 17:30.

Lai pieteiktu dalību Eiropas Saunas maratonā, komandām līdz 26. janvārim jāreģistrējas, sūtot e-pasta vēstuli uz adresi saun@otepaa.ee. Pieteikumā jāiekļauj komandas nosaukums un dalībnieku vārdi. Nepilngadīgiem dalībniekiem sacensībās piedalīties atļauts tikai stingrā piaugušo uzraudzībā. Lai sacensībās piedalītos, nepieciešams auto vai cits transportlīdzeklis. Eiropas Saunas maratonu organizē Otepē Kultūras centrs, Pühajärve Spa un Atpūtas centrs, Nuustaku krogs un Otepē saunu īpašnieki.

Plašāka informācija par Eiropas saunas maratona norisi un sacensību noteikumi atrodami interneta vietnē eng.otepaa.ee.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69032907sec.