Svinot Latgales kongresa simtgadi, Daugavpils novada pašvaldība 21.maijā rīko Latgales mākslas svētkus «Krāsas karogā»

2017. gada 21. maijā Daugavpils novada Višķu pagasta estrādē notiks Latgales mākslas svētki "Krāsas karogā", kur  kopējā mūzikas un mākslas pasākumā apliecināsim Latgales kultūras vērtības, radošo garu un  spilgto identitāti.

Svētku  programmā  paredzēts  latgaliešu mūzikas koncerts, kurā  aicināti piedalīties  kori, folkloras kopas, vokālie ansambļi, kapelas, kā arī jauno mūziķu  grupas  un pazīstami solisti. Koncertā skanēs dziesmas un mūzika, kas  nozīmīgos vēsturiskos pagriezienos  iedvesmoja  Latgales ļaudis  pastāvēt  par savu  tēvu zemi.  Svētkos tiks akcentēts  Latgales kultūras spēks ar mūsu reģionam raksturīgajām dziesmām, dejām  un Latgales gleznošanas lielmeistaru  darbiem.

Dalībai  Svētkos pieteikušies 70 kolektīvi  no  Latgales novadiem. Kopā ar koriem, folkloras kopām, vokālajiem ansambļiem muzicēs  un  orķestriem muzicēs Igauņu ģimenes ansamblis, mūziķis  Artūrs Uškāns, grupas "Borowa MC", "Dabasu durovys", "Bez PVN",  "Sovvaļņīks",  "Ausmeņa records",   "Tautumeitas", solisti: Andris Baltacis, Dināra Rudāne, Guntra Kuzmina, Agate Jermaļonoka, Sandis Ulpe, Laura Bicāne.  Koncertā  piedalās tautas deju ansambļi,  Daugavpils Latviešu kultūras centra pūšamo instrumentu orķestris  "Daugava"  un  Naujenes Mūzikas un mākslas skolas pūšamo instrumentu orķestris.                 

Latgales mākslas svētku   "Krāsas karogā"  programmas ietvaros izdota  latgaliešu dziesmu izlase "Celīs, bruoļ!", ko  ierakstījusi Latgolys Producentu Grupa.

Višķu pagasta gleznainā ainava un dzīves telpa iedvesmos māksliniekus plenērā. No plkst. 17:30 pie Višķu estrādes  tiks izstādīti radošie  darbi. Šajās aktivitātēs iesaistīsies jauno mākslinieču apvienība "V.I.V.A.", Špoģu un Naujenes Mūzikas un mākslas skolu audzēkņi.

Svētku programma sāksies  plkst.18:00  ar svētbrīdi Višķu Romas katoļu baznīcā, turpināsies ar dalībnieku gājienu un plkst.19:00 noslēgsies ar Koncertu Višķu estrādē.     

Latgales mākslas svētki notiek  Latgales kongresa simtgades svinību ietvaros  ar  Valsts Kultūrkapitāla fonda  mērķprogrammas "LATVIJAI – 100" un Daugavpils novada pašvaldības finansiālu atbalstu.

Pasākumu rīko Daugavpils novada dome sadarbībā ar LR Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju un Latgales novadu pašvaldībām.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Latgales mākslas svētki "Krāsas karogā"  ir viena no Latvijas  valsts simtgades svinību norisēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74901009sec.