Daugavpilī rīkos bezmaksas koncertu ciklu

Pēterdienā, 29. jūnijā, plkst. 19.00, Daugavpilī, Andreja Pumpura skvērā notiks koncertu cikla “Simtgades skaņu palete orķestrim” pirmais koncerts, kurā Daugavpils Latviešu kultūras centra profesionālais pūšamo instrumentu orķestris “Daugava”  (diriģents Arnolds Grīnberts,),  ”Panevežio Garsas” (Lietuva, diriģenti Laimutis Raziūnas un Martynas Bražas), solists Mindaugas Rojus un deju grupa (vadītājs Airidas Šešetas)  aicinās klausītājus izbaudīt Latvijas un Lietuvas komponistu skaņdarbus  pūtēju orķestru sniegumā, kopā cildinot abu valstu simtgadi. Koncerta solisti: Latvijas Nacionālās Operas un baleta soliste Ilona Bagele, dziedātāji Atis Auzāns un Andris Baltacis.

Kā velti klausītājiem Latvijas valsts simtgadē, Latviešu kultūras centrs  iecerējis novatorisku projektu – koncertu ciklu “Simtgades skaņu palete orķestrim”, kura ietvaros  trīs Daugavpils Latviešu kultūras centra orķestri – profesionālais pūšamo instrumentu orķestris “Daugava” (diriģents Arnolds Grīnberts), orķestris “Daugavpils Sinfonietta” (diriģents Aivars Broks) un Akordeonistu orķestris (mākslinieciskā vadītāja Tatjana Saratova) – dāvās koncertus, kuros skanēs latviešu komponistu mūzika – gan klasiķu, gan  mūsdienu autoru skaņdarbu aranžējumi  un jaundarbi.

Daugavpils Latviešu kultūras centra profesionālais pūšamo instrumentu orķestris "Daugava" muzicē īpaši apjomīgā diapazonā. Sākot no gājienu maršiem, turpinot ar latviešu komponistu skaņdarbiem līdz pat pasaules šedevru klasikai un beidzot ar mūziķu dvēselēm tīkamāko – nemitīgo dzežu.

Orķestris ,,Panevėžio garsas‘‘ (1962) ir viens no reprezentablākajiem Lietuvas pūšamajiem orķestriem un vienīgais profesionālais orķestris  Aukštaitijos reģionā. Kolektīva repertuāru veido laikmetīgā, sakrālā mūzika, klasika, džeza kompozīcijas, leģendāru mūzikas grupu repertuārs, rokenrols, marši u.c. Orķestris koncertē arī mazās gupās, kā arī kopā ar deju grupu. “Panevėžio garsas” joprojām dzīvo laikam līdzi, koncertējot visur, visiem un vienmēr!

Projekta otrais koncerts notiks 28. septembrī orķestra “Daugavpils Sinfonietta” izpildījumā, un tieši Valsts svētku simtgades mēnesī – 28. novembrī – izskanēs trešais koncerts Daugavpils akordeonistu orķestra sniegumā.

Projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonda Latvijas valsts simtgades programma.

Koncertu apmeklējums ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18416595sec.