«Latvijas Goda aplis» aicina uz Daugavpils novada dienām un Rīgas ielas svētkiem

“Latvijas Goda aplis” ir valsts simtgades svinēšanas festivāls, kas apceļo un godina Latvijas novadus. 22. septembrī tas ciemosies Daugavpilī, kur norisināsies ikgadējie novada un arī Rīgas ielas svētki. “Latvijas Goda aplis” tajos piedāvās aplūkot krāšņu ūdens ekrāna videoprojekciju “Saules gada rits”.

Daugavpils novada dienu svinības Rīgas ielā 2 sāksies jau pulksten 9, kad tiks atvērts vietējo mājražotāju un amatnieku gadatirgus. Pulksten 9.45 Vienības laukumā startēs svētku gājiens “Pagasti ienāk pilsētā!”, bet pulksten 10 notiks svinīgā atklāšana, kurā piedalīsies Naujenes pūtēju orķestris un netālu esošās Lietuvas pilsētas Zarasu kultūras centra kapela “Čir-vir-vyrai”.

Pulksten 10.20 tiks piedāvāta Dubnas pagasta kultūras programma, 20 minūtes vēlāk uzstāsies cirka un deju studija “Vivat”, bet pulksten 11.10 sāksies Maļinovas pagasta kultūras programma. Pulksten 11.30 svētku viesus priecēs viesi no Baltkrievijas – Glubokoje rajona bajānistu duets “Podsviļskije naigriši”.

Pulksten 11.50 svētku stafeti pārņems Višķu pagasts ar savu kultūras programmu, bet pulksten 12.20 uzstāsies Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama kazaku dziesmu ansamblis “Lazorevij cvetok”. Pulksten 12.40 uz svētku skatuves kāps vietējie – Daugavpils novada kultūras centra “Vārpa” tautas deju ansamblis “Līksme”, savukārt pulksten 13 ar muzikālu programmu visus sveiks dziedātājs Normunds Rutulis.

Paralēli kultūras programmai svētku viesi varēs piedalīties radošajās darbnīcās un meistarklasēs, zumbas fitnesā un citās sportiskās aktivitātēs, iziet orientēšanās labirintu, kā arī apskatīt Latgales zoodārza ekspozīciju un vairākas novada fotoizstādes.

Rīgas ielas svētki, kuru tēma šogad ir “Zvaigznes par zvaigznēm”, 22. septembrī Daugavpilī startēs pulksten 20. Līdz pulksten 23 Rīgas ielas posmā starp Viestura un Muzeja ielu norisināsies visdažādākās aktivitātes. Varēs iepazīties ar hip-hop, brake dance un parkūra tehnikas zvaigznēm, apskatīt retro auto, sacīkšu auto un motociklus, kā arī tikties ar motosporta jomu pārstāvjiem. Darbosies arī dažādas darbnīcas – “Zvaigznes nospiedums”, “Kosmosa dzīlēs”, “Zvaigžņu grafikas darbnīca”, “Zvaigžņu meistarklase”, keramiķu darbnīca, lidojošo šķīvīšu meistarklase u.c.

Svētku laikā tiks demonstrēta videofilma “Pilsēta un pilsētnieki. Kino, foto zibšņu apstarotie”, būs iespēja iepazīties ar populārākām un mazāk zināmām personībām, kuras nesušas Daugavpils vārdu pasaulē. Pastaigājoties pa Rīgas ielu, varēs satikt arī “Saules skolas” demonstrētās “Zvaigžņotās modes kolekciju”, savukārt Vienības laukumā dominēs avio tēma. Svētku viesus priecēs arīdzan “dzīvās skulptūras” un svētku simbols “Zvaigžņotais gliemezis”.

No pulksten 20 tiks izgaismotas arī pilsētas ēkas un šoreiz, godinot Latvijas valsti simtgadē, īpašs gaismas objekts būs apskatāms Dubrovina parkā esošajā ozolu alejā, kuras strūklaka būs kļuvusi par ūdens ekrānu, uz kura tiks demonstrēta festivāla “Latvijas Goda aplis” videoprojekcija “Saules gada rits”. Tajā mākslinieciskā veidā tiks apspēlētas “Latvijas Goda apļa” saktā attēlotās simboliskās spēka zīmes un senais saulstāvju kalendārs.

Rīgas ielas svētku laikā tiks piedāvātas arī vairākas koncertprogrammas gan Vienības laukumā, gan Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcas pagalmā, kur uzstāsies Daugavpils solisti, ansamblis “Akvarelis”, Daugavpils Latviešu kultūras centra profesionālais pūšamo instrumentu orķestris “Daugava” un “Daugavpils Sinfonietta” ar “Zvaigžņoto mūziku”. Bet pulksten 22.00 baznīcas pagalmā uz savu koncertprogrammu aicinās intelektuālā indie rock grupa “Sigma”.

Festivālu “Latvijas Goda aplis” rīko biedrība “Staro 100”. Šis pasākums tapis sadarbībā ar Daugavpils un Daugavpils novada pašvaldību. Plašāka informācija atrodama festivāla “Latvijas Goda aplis” mājas lapā godaaplis.lv.

Mūsu valsts novadus apceļojošā festivāla viesošanās vietās sadarbībā ar “Latvijas Pastu” iespējams nodot īpašu sveicienu sev tuvajiem, pavēstot viņiem par “Latvijas Goda apli”. Turklāt pastabalodis.lv piedāvā izvēlēties – nosūtīt personalizētu kartīti taustāmā veidolā vai virtuāli.

Festivāls “Latvijas Goda aplis” ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām. Festivāls turpināsies līdz šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā “Staro Rīga”. Attiecīgi arī “Latvijas Goda apļa” pieturvietās tiek ieskicētas gaismu festivāla vizualizācijas, radot vēl emocionāli pacilājošāku noskaņu. Festivālu “Latvijas Goda aplis” rīko biedrība “Staro 100” sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju.

Nokļūšanai pasākumos ikviens aicināts izmantot sliežu transportu. AS “Pasažieru vilciens" nodrošina regulāru vilcienu satiksmi piecās līnijās, un festivālu apmeklējošie pasažieri ātri, droši un patīkami tiks nogādāti vēlamajā galamērķī. Aplūkot vilcienu kustības sarakstu un iegādāties e-biļeti var AS "Pasažieru vilciens" mājaslapā un mobilajā lietotnē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.62550902sec.