Izveidots atraktīvs video par Šmakovkas ceļu Latgalē

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma un informācijas aģentūra (Aģentūra) 2019. gada 23. oktobrī Šmakovkas muzejā, Daugavpilī prezentēja atraktīvu video par šmakovkas ražotājiem visā Latgalē, pateicoties video ir iespēja iepazīt Latgales vēsturi, reģiona kulināro mantojumu un šmakovkas dzēriena darināšanas tradīcijas.

Video izveidots vairākās valodās – latgaliešu, latviešu, krievu, angļu un lietuviešu, kas atraktīvi aicina interesentus iepazīt Latgales kulināro mantojumu. Video mērķis ir popularizēt Latgales kulināro mantojumu, lauzt stereotipus un radītu objektīvu priekšstatu par šmakovkas dzērienu kā neatņemamu Latgales kulinārā mantojuma un reģiona nemateriālā kultūras mantojuma sastāvdaļu, un aicināt apmeklēt Latgali un Šmakovkas muzeju Daugavpilī kā vienu no retajām vietām pasaulē, kur var izzināt šī dzēriena izgatavošanas vēsturi, apskatīt autentiskas ražošanas iekārtas, kā arī piedalīties meistarklasēs un degustācijās.

Izveidotais video tiks izmantots Šmakovkas muzeja un Latgales kulinārā mantojuma atpazīstamības veicināšanai un izplatīts interneta vidē, un sociālajos tīklos, kā arī tiks demonstrēts Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras rīkotajos pasākumos, tūrisma izstādēs un gadatirgos.

Izveidotais reklāmas video tiks izmantots arī Šmakovkas muzeja, Z/S "Sēlija", "Latgolys Šmakovka" muzeja Malnavā, "Šmakoukas muzejs" Gaigalavā, "Šmakovkas labaratorija" Silenē un Latgales kulinārā mantojuma atpazīstamības veicināšanai.

Video ir publicēts Šmakovkas muzeja mājaslapā smakovka.lv un Facebook profilos, mājaslapā visitdaugavpils.lv, kā arī Daugavpils tūrisma informācijas centra YouTube.com kanālā Daugavpils.travel.


Video producents – Jānis Rimicāns, video ilgums ir 3,06 min. Video tapšana ir bijusi iespējama pateicoties Latgales kultūras programmas 2019 projektu konkursa apstiprinātā projekta "Šmakovkas ceļš Latgalē" ietvaros ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts Kultūrkapitāla fonda, a/s "Latvijas valsts meži" finansiālu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73788595sec.