Daugavpilī varēs apskatīt četru pasaules kontinentu tradicionālo cepuru kolekciju

2020. gada 14. februārī plkst. 15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Pasaules cepuru muzeja cepuru un galvassegu kolekcijas izstāde "Cepures pasaule".

Muzejs "Cepures pasaule" Rīgā darbojas jau vairāk nekā 5 gadus. Tas ir vienīgais muzejs visā pasaulē, kurā apkopotas vairāk nekā 300 pasaules tautu tradicionālās cepures un galvassegas. Cepuru muzeja kolekcijas pamatlicējs ir zinātnieks un ceļotājs Kirils Babajevs no Krievijas. Pētot dažādas valodas, Kirils Babajevs apceļojis visu pasauli un katrā vietā ticis pie kādas cepures. Kolekcija kļuvusi tik liela, ka radusies doma atvērt muzeju. Tā kā viņam iepaticies Latvijā, cepuru muzejs atvērts tieši Rīgā.

Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs apskatāmas 50 unikālas tradicionālās cepures un galvassegas no četriem pasaules kontinentiem. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja redzēt tradicionālos latviešu tautumeitu vainagus, seno krievu un ukraiņu tradicionālās galvassegas, antikvāru līgavas galvassegu no Afganistānas, šamaņa kroni no Vjetnamas, kā arī karavīra galvassegu no Lieldienu salām, kas rotāta ar eksotisku putnu spalvām.

Daugavpils iedzīvotājiem un pilsētas viesiem izstāde "Cepures pasaule" būs kā sava veida ceļojums apkārt zemeslodei, kas ļaus iepazīt dažādas kultūras. Katrai cepurei un galvassegai ir savs noslēpumainais un aizraujošais stāsts, kas saistīts ar dažādu tautu kultūru, tradīcijām un rituāliem.

Pasaules tautu tradicionālo cepuru izstāde "Cepures pasaule" Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta 14. februārī plkst. 15.00. Izstāde apskatāma līdz 22. aprīlim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50154805sec.