Jau drīzumā Daugavpils parkus un ielas sāks rotāt krāšņie ziedi

Astronomiskais pavasaris jau ir iestājies, un pavisam drīz Daugavpils parkus un ielas sāks rotāt krāšņie ziedi.

Par to gādā pilsētas mākslinieki un "Labiekārtošana-D" speciālisti: uzņēmuma siltumnīcās paaugās vairāki desmiti tūkstošu stādu, no kuriem pēc neilga laika taps neatkārtojama ziedu rota. Šogad apstādījumu dizaina vadmotīvs ir "Savvaļas daba pilsētā".

Pavasara puķu dobēm, sekojot līdzi Eiropas apstādījumu tendencēm, plānots pēc iespējas pietuvināties dabas formām, veidojot dobju rakstus no plūstošām, liektām, neregulārām līnijām. Krāsu ziņā plānots likt akcentus uz tulpju un atraitnīšu maisījumiem, t.i., ja iepriekšējos gados dobes koncepcija sastāvēja pārsvarā no dažādiem segmentiem, un katru no tiem aizpildīja viena tulpju vai atraitnīšu šķirne, tad šogad vienu dobju raksta segmentu aizpildīs sīpolpuķu vai atraitnīšu maisījums. Jaunā koncepcija padarīs dobi nedaudz raibāku, dažādām formām, krāsām un faktūrām bagātu un piešķirs tai "savvaļas" raksturu.

Vasaras sezonā pietuvināšanos dabai iecerēts panākt, izvēloties dažādus augus, kas piešķir dobei brīvas formas un gaisīgumu, piemēram, ģipsenes, kosmejas, graudzāles, ammijas, dienvidamerikas verbenas, puķutabaks u.c.

Ainavu speciālisti norāda, ka uzsvars šogad tiks likts uz parku un skvēru sakārtošanu. Darba plānā ir vairāku ziemciešu dobju atjaunošana, parku papildināšana ar dažādiem kokaugiem un dekoratīvajiem krūmiem. Ieplānots turpināt arī koku dendroloģisko inventarizāciju. Šogad šis nozīmīgais darbs tiks veikts A. Pumpura skvērā. Plāno atjaunot arī ielu koku stādījumus.

Ir gaidāmi arī daži jauninājumi: tā, piemēram, Rīgas ielā plānots atteikties no puķu dobēm zem lielajiem kokiem, jo  blīvajā koku sakņu sistēmā iestādītie augi nespēj ieaugties. To vietā pilsētas centrālajā ielā izvietos papildus ziedu piramīdas, bet zem lielajiem kokiem – ieklās krāsaino mulču.

Centrālajā parkā var parādīties jauns vides objekts: bērnu namiņš. Tas iecerēts kā metāla konstrukcija ar vīteņaugiem, kas dabīgi iekļausies parka ainaviskajā telpā. Turpat blakus esošajai ziedu paletei un ziedu arkai, kas priecēja daugavpiliešus arī pērn, šogad plāno veidot puķu nomaiņu uz rudens sortimentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54977012sec.