Latvijas tūrisma objektos uzstāda jaunus uzlādes punktus

2020. gada ne-tīkla uzlādes punktu karte, kur datus uztur biedrība "Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība" (BIMAB), papildināta ar šādiem tūrisma objektiem:

dabas parkā "Daugavas loki" esošais atpūtas komplekss "Lielbornes muiža", "Lobes Krogs" (Lēdmane), lauku māja "Caunītes" (Cenu pagasts),  viesu māja "Ārpus laika" (Salaspils pagasts).

Jaunajos uzlādes punktos tūristi var uzlādēt elektromobiļu akumulatorus, izmantojot sadzīves rozetes pieslēgumu, saņemot e-auto braucējiem tīkamāko uzlādes veidu - uzlādi vietā, kur ir plānota ilgstoša apstāšanās.

Dati par jauno uzlādes punktu ir ievietoti biedrības BIMAB uzturētajā ne-tīkla uzlādes punkti Kartē. Kartē tiek apkopoti un regulāri aktualizēti dati par uzlādes punktiem, kas nav pieslēgti tiešsaistes pakalpojuma tīklam e-mobi un Elektrum.

Uzlādes pakalpojums tūrisma jomā kļūst aktuāls līdz ar sagaidāmo e-auto tūrisma izaugsmi, jo e-auto skaits pieaug lēcienveidīgi, un degvielas - elektroenerģijas - izmaksas, salīdzinot ar fosilās degvielas auto, ir daudz mazākas. Kopš 2018.gada elektromobiļu skaits Latvijā pieaug par apm. 50% 12 mēnešos: 2019.gadā tika reģistrēti 118 jauni elektromobiļi un 99 lietoti (kopā 217). 2020.gadā 6 mēnešu laikā elektromobiļu skaits Latvijā palielinājies par 27%. Prognozējams elektromobiļu skaita pieauguma paātrinājums Baltijā, jo Lietuvā un Igaunijā 2020.gadā uzsāktas elektromobiļu iegādes atbalsta programmas.

Kā apliecināja 2019.gadā Latvijā rīkotais Vācijas elektromobiļu rallijs, Latvija piesaista ar iespēju izmantot lieljaudas uzlādes punktu tīklu (e-mobi), kas nodrošina ātru uzlādi. Vienlaicīgi, rallija dalībnieki bija īpaši apmierināti ar iespēju uzlādēt savus e-auto un e-motociklus naktsmītnēs, izmantojot kādu no šiem pieslēgumiem: sadzīves rozete, trīs fāzu rozete, speciālais pieslēgums (Type-2).

Saite uz Karti, kā arī uz uzlādes tīklu e-mobi un Elektrum atrodama www.bimab.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4510119sec.