TOP10 pastaigu maršruti Daugavpilī

Zelta rudens baudīšana ir viena no Latvijas iedzīvotāju ikgadējām tradīcijām. Šogad teju ikviens brīvdienas izvēlas pavadīt pie dabas un apskatīt Latvijas krāšņās ainavas. Piedāvājam pastaigu iespējas Daugavpilī TOP 10, lai brīvdienu galamērķus dažādotu, iepazītu jaunas vietas un apskatītu rudenīgo Daugavpils pilsētu. 

1.   Pastaigu maršruti Daugavpils cietoksnī: “Cietokšņa aizstāvja taka”: 0,9 km, “Izlūka taka” :1 km, “Cietokšņa komandanta ceļš”: 2,1 km. Papildus informācija.

2.   Rīgas iela – gājēju iela, vieta, kur doties nesteidzīgās pastaigās un aplūkot greznās namu fasādes, kā arī iepirkties un baudīt maltīti. Papildus informācija.

3.   Daugavpils pilsētas vēsturiskais centrs ir Valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis, kur var apskatīt unikālu klasicisma un eklektisma stila apbūvi. Papildus informācija.

4.   Stropu ezera promenāde (3 km) savieno divas pludmales – Stropu ezera centrālo pludmali un pludmali “Stropu vilnis”, kur atrodas divi atklātie baseini. Papildus informācija.

5.   Bruģu ielas promenāde (1,2 km) atrodas Daugavas labajā krastā. Visā garumā ir izbūvēti gājēju un veloceliņi, ielu apgaismojums, kā arī uzstādītas margas gājēju drošībai, vairāki soliņi un velonovietnes, kā arī āra trenažieri aktīvai atpūtai. Papildus informācija.

6.   Dubrovina parka iekārtošanā aktīvi piedalījās Pāvels Dubrovins, kas no 1876. līdz 1890. gadam bija pilsētas mērs. Parkā ir uzstādīts piemineklis viņam un netālu atrodas skaista strūklaka. Papildus informācija.

7.   Andreja Pumpura skvērs tika izveidots 19. gs. otrajā pusē un atrodas pretī Vienības namam. Pēc tēlnieka A. Veinbaha projekta 20. gs. 20.-ajos gados te tika izbūvēta skaista strūklaka “Meitene ar liliju”. Papildus informācija.

8.   Centrālais parks atrodas līdzās autoostai. Parku projektējis arhitekts Seleckis un tas ir pilsētas zaļā rota, kura akcents ir daudzās puķu dobes un apstādījumi. Te ierīkots bērnu rotaļu laukums, Soliņu aleja, Mīlestības koks un blakus atrodas Daugavpils ledus halle. Papildus informācija.

9.   Esplanādes atpūtas parks (4 ha) ir Baltijā pirmais veloparks, kas izveidots pilsētvidē, tajā iekļautas dažādas zonas – skeitparks, asfaltēta velotrase, piedzīvojumu trase un bērnu zona. Papildus informācija.

10.   Ruģeļu ūdenskrātuve atrodas 4 km attālumā no Daugavpils centra un ir iecienīta atpūtas vieta. Atkarībā no laika apstākļiem ūdenskrātuve  neizsakāmi burvīgi maina savu krāsu – no antracītzaļās līdz svina pelēkajai. Papildus informācija.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.549402sec.