Daugavpilī būs apskatāma mākslinieka Leonīda Baulina izstāde «GENESIS»

No šī gada 4. novembra Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā skatāma Daugavpils mākslinieka Leonīda Baulina (1945-2002) darbu retrospektīva izstāde „GENESIS”.

Leonīds Baulins, dzimis 1945. gada 25. maijā Krievijā. Kopš 1951. gada mākslinieka ģimene dzīvojusi Daugavpilī. Šeit Leonīds Baulins apmeklējis vietējā Pionieru nama zīmēšanas pulciņu (vadītājs I. Zaletilo), pilsētas Tēlotājmākslas studiju (pasniedzējs Vasīlijs Paršikovs). Pusaudža gados mācījies (1959-1962) Gorkijas (tagad – Ņižņijnovgoroda) mākslas skolā, kas savā laikā bijusi viena no spēcīgākajām PSRS teritorijā. Pēc dienesta armijā, 1968. gadā Leonīds Bauļins iestājies Latvijas Mākslas akadēmijā, kuru absolvējis 1973. gadā, saņemot scenogrāfa un pedagoga diplomu. Kopš 1973. gada atgriezies Daugavpilī, un pavadījis te visu savu radošo mūžu.

Leonīda Baulina retrospektīvā izstāde „GENESIS” tapusi sadarbībā ar mākslinieka sievu Vandu Baulinu. Izstāde koncentrējas uz mākslinieka radošo mantojumu laika posmā no 1960. gada, līdz pat mākslinieka mūža nogalei. Izstādē skatāmas vairāk nekā divdesmit eļļas tehnikā veidotas gleznas, kā arī desmitiem mākslinieka veidoto miniatūru un grafikas darbu, kas līdz šim vēl netika eksponēti. Izstādes nosaukums „GENESIS” nav nejaušs. Leonīdu Baulinu allaž ir aizrāvis mākslas filozofisks aspekts – materiālu un garīgu parādību rašanās, kas apzīmē gan izcelsmes brīdi, gan attīstības procesu.

Ieskandinot Latvijas valsts svētkus un atzīmējot Leonīda Baulina 75. jubileju, mākslinieka darbu retrospektīvā izstāde „GENESIS” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā pieejama no 4. novembra līdz 2021. gada 28. februārim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Daugavpils TIC
,


Krāslavas TIC
,


Līvānu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.00214696sec.