31. jūlijā Vienības laukumā notiek akcija «Gostūs Latgolā»

2021.gada 31. jūlijā Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra un ekspozīcija “Šmakovkas muzejs” rīkos akciju “Gostūs Latgolā” – veltītu Latgales viesmīlībai un tradīcijām, kā arī ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” 5 gadu jubilejai.

Daugavpils Šmakovkas muzejam šogad aprit 5 gadi un pa šo laiku muzejs ir kļuvis par Daugavpils tūrisma magnētu, Latgales kultūrvēstures un kulinārā mantojuma saglabāšanas centru ar iespēju visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem izzināt Latgales tradīcijas, pieredzi un vēsturi, atzīmējot muzeja piecgadi 31. jūlijā tiks rīkota akcija – Latgales viesmīlības diena “Gostūs Latgolā”

Visā dienas garumā no plkst. 12.00 līdz plkst. 22.00 Daugavpils Vienības laukumā notiks vairākas aktivitātes – ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” prezentācija, Latgales mājražotāju tirdziņš, kulinārās meistarklases no Daugavpils nacionālajām biedrībām u.c.

Tāpat akcijas “Gostūs Latgolā” ietvaros notiks pilsētas orientēšanās spēle “Hi!Story:Latgola”, kuras laikā būs iespēja uzzināt vairāk par izciliem cilvēkiem, kuri dzimuši Daugavpilī un Latgalē, izzināt Latgales tradīcijas, kulināro un kultūras mantojumu.Hi!Story:Latgola ir pilsētas orientēšanas spēle. Piedalīties var ikviens - ģimenes, seniori, bērni, jaunieši. Pilsētā ir jāizplāno savs maršruts kurā var pārvietoties ar jebkura veida transportu vai iziet maršrutu kājām. Vairāk informācijas par Hi!Story:Latgola ir atrodams te.

Akcijas ietvaros Vienības laukumā notiks Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) brauciens - salidojums “Daugavpils iedvesmo!” AAK biedri dosies retro auto parādes braucienā uz Daugavpili un rīkos padomju laika spēkratu izstādi Vienības laukumā un Daugavpils cietoksnī. Vairāk informācijas par braucienu ir atrodams te.

Akciju rīko Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra, Šmakovkas muzejs.

Akciju atbalsta Latgales reģiona attīstības aģentūra, Valsts kultūrkapitāla fonds, AS Latvijas valsts meži, Antīko automobiļu klubs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66482687sec.