Daugavpils teātra aktrises, režisores, pedagoģes Veras Hramņikovas jubilejas izstāde

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā no 08.10.2021. līdz 30.12.2021. tiks atklāta Veras Hramņikovas jubilejas izstāde.

 Vera Hramņikova – Daugavpils teātra aktrise, režisore un pedagoģe, kura ir dzimusi 1946.gada 13.jūnijā Vitebskā, bet jau no divu mēnešu vecuma dzīvo Daugavpilī. Ar teātri aizrāvusies jau kopš bērnības, kad 6 gadu vecumā pagalmā iestudējusi savu pirmo izrādi “Pelnrušķīte”. Skolas laikā apmeklējusi skolas teātra studiju.

 Studējot Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā, kur apguvusi angļu filoloģes profesiju, viņu pamanījis studijas pasniedzējs – Daugavpils teātra aktieris un režisors N. Farinovskis un piešķīris sekretāres lomu teātra uzvedumā “Smagā apsūdzība”. Pēc augstskolas absolvēšanas Vera Hramņikova vairākus gadus nostrādājusi par angļu valodas skolotāju, bet mīlestība pret teātri guvusi virsroku un Vera devās uz Maskavu, lai iestātos B. Ščukina Teātra augstskolas Režijas fakultātē.

Daugavpils teātrī Vera Hramņikova kā režisore iestudēja vairāk kā 20 izrādes: A. Eikborna “Maģiskās durvis”, J. Greminas “Krievu aptumsums”, M. Freina “Trokšņi aiz skatuves”, M. Bulgakova “Zojas dzīvoklis”, L. Razumovskas “Dārgā Jeļena Sergejevna” u.c.. Kā aktrise Vera Hramņikova darbojas izrādēs “Kailais karalis”, L.Razumovskas “Dārgā Jeļena Sergejevna”, V. Šekspīra “Hamlets”, A. Čehova “Kaija” u.c.. Aktrise filmējusies epizodiskās lomās Krievijas televīzijas seriālos «Кодекс чести» un «Закон и порядок», kā arī pašmāju seriālā “Likteņa līdumnieki”.

2010. gadā skatītāju balsojumā Vera Hramņikova saņēma Daugavpils teātra “Gada aktrises” balvu par Esfīras lomu L. Uļickas lugas “Sieviešu laime” iestudējumā. Par šo pašu lomu, kā arī Mātes lomu izrādē “Pūt, vējiņi!” un Vasas Žeļeznovas lomu t.p. nosaukuma M. Gorkija lugā viņa tika nominēta Latvijas teātra balvai “Spēlmaņu nakts” kategorijā “Labākā aktrise”.

Turpretī 2016.gadā par kalpošanu 50 gadu garumā Daugavpils teātrī Verai Hramņikovai piešķīra Daugavpils domes apbalvojumu “Mūža ieguldījums”. Par sevi Vera Hramņikova saka tā: “Es esmu laimīgs cilvēks. Mans ir mīļākais darbs, mīlošs vīrs un brīnišķīga, gādīga meita”.

Izstādes atklāšanas pasākums notiks 8. oktobrī plkst. 14:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja Pasākumu zālē (Rīgas 8). Ieeja būs iespējama, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas/izslimošanas sertifikātu, kas būs jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Izstādes atklāšanas pasākuma laikā viesi varēs baudīt īpašu radošo pārsteigumu no Veras Hramņikovas.

Aicinām visus interesentus izbaudīt izstādi un satikties ar Veru Hramņikovu Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11467409sec.